SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A családokért, a lombikbébikért

Családinet [cikkei] - 2005-06-08
Minden párt támogatta Török Országgyűlési Határozati javaslatát
A családokért, a lombikbébikért

A mai napon Török Zsolt, szocialista képviselő a parlamentben ismertette a "meddőség átfogó kezelésére", Újhelyi István képviselőtársával közösen benyújtott határozati javaslatot, melynek ma kezdődött el az álatlános vitája a T. Házban.

A képviselő a felszólalásában elmondta, hogy bár valljuk, hogy az állam ne furakodjon be a hálószobákba, de segítsen abban, hogy több gyermek születhessen. Olyan hangulatot, olyan attitűdöt kell teremteni az országban, hogy öröm legyen gyermeket vállalni a családok számára, hiszen a legfontosabb dolog a gyermek és a család.

Vannak azonban párok, akik gyermeket szeretnének, de kisebb-nagyobb egészségügyi problémájuk akadályozza őket ebben. Segíteni kell hogy ők is teljes, egész család lehessenek, hogy átélhessék ők is a világ legnagyobb csodáját, amit gyermekszületésnek nevezünk.
A meddőség nemcsak egészségügyi, hanem társadalompolitikai, foglalkoztatáspolitikai és etikai kérdéseket is felvet.
A határozati tervezet ezeket a problémákat komplexen, egy egységként kezeli.

A határozati javaslatok közül kiemelten fontos, hogy azok a párok, akik meddőségi kezelésen vesznek részt, azok ugyanolyan munkajogi védelmet élvezzenek, mint azok a hölgyek, akik már terhesek.


Ugyanolyan fontosnak tartjuk, hogy a szegénység ne lehessen akadálya annak, hogy részt vehessenek párok a lombik programban.
Szintén kiemelten fontos, hogy a nyilvánosság szerepe növekedjék, beszéljünk arról hogy közel 150.000 párnak nem lehet természetes úton gyermeke. A meddőség nem szégyenbetegség, beszéljünk róla, hogy a jelenleg a társadalomban uralkodó "középkori gondolkodásmód" megváltozzon.

Kérek mindenkit, hogy támogassa a határozati javaslatot, azért hogy többen lehessen részei a csodának, a saját gyermeknek.
A Parlamenti vitában minden képviselő csoport, a függetlenek és minden Bizottság támogatta Törökék önálló képviselői indítványát és az Országgyűlési Határozati javaslatban foglaltakat.
"A jelenlegi aggasztó népesedési mutatók esetében jelentős változás nem lesz. Az évi 1500-2000 lombikbébi helyett születhet 2500-3500 csecsemő az eljárás eredményeképpen. Ez csak 1-2% demográfiai adatként, de azon pároknak, akik saját gyermeket szeretnének a megszületendő baba a 100%"- emelte ki Török, az indítvány kidolgozója.
A határozati javaslat révén munkajogi védelemben részesülhetnek majd az érintett párok, az előre bevállalt szocpol esetében mérlegelésben részesülhetnek ha nem születne meg a várt gyermek, és a sokak által hiányolt meddőségi protokoll kidolgozására is sor kerül.
A felvilágosítás célja, hogy mindenki tudja mi a teendő, hogy megelőzze a meddőség kialakulását, s így nem a problémát orvosoljuk, hanem azt előzzük meg. A családi életre nevelés is fontos hangsúlyt kaphat a későbbiekben.
A honatya kifejtette: " Sok ezer pár nem lehet teljes család, mert drágák a hormonális készítmények, egyes beavatkozás térítés kötelesek, sokat kell utazni és munkahelyről hiányozni. Ezen változtatunk és segítsünk közösen ezen pároknak. A jövedelem szinttől függően tegyük lehetővé, hogy anyagi okok miatt senki ne eshessen attól, hogy saját gyermeke legyen. Támogassuk Őket!"

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja