SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyere velünk egy nagy utazásra!

Családinet [cikkei] - 2007-11-20
Talán gyermekként még te is azt képzelted, hogy az élet a születéssel kezdődik! Mire felnőttél, ugye te is tudtad, hogy bizony egész más az élet kezdete...
Gyere velünk egy nagy utazásra!

csodalatos_utazasAki tudatosan készül a gyermekvállalásra, biztosan az első perctől izgatottan figyeli, mi is zajlik a leendő anya testében. A mai kismamáknak, leendő szülőknek már rengeteg információ áll rendelkezésére. Már mindenki sokat tudhat a várva várt gyermek fejlődéséről, ám minden láthatatlan, csak egy-egy ultrahang vizsgálatkor van lehetőség bekukucskálni a pocaklakóhoz. Pedig ugye milyen jó lenne látni lépésről-lépésre, hogy hogyan alakul pici gyermekünk!

Erre most itt a fantasztikus lehetőség! Nyomon követheted azt a nagy utat, amit gyermeked az anya-méhben tesz meg a 9 hónap alatt, a fogantatástól a születésig. Az IMIX-Hungary Kft gondozásában megjelent „Csodálatos utazás: a fogantatástól a születésig” című gyönyörű könyvkonyvajanlo kalauzol minket állomásról állomásra.

Két aprócska sejt találkozásából mi is fejlődik? Hogy már a 21-23. napon dobog az aprócska szív? Pedig a legtöbb kismama ekkorra még csak sejti, hogy várandós. Ekkor azonban megkezdődik a pocakban a legfeltűnőbb változások sorozata. Alig néhány hét alatt kialakulnak a létfontosságú szervek, és emberi alakot ölt a magzat!

56 napja kezdődött az élet!



MÉRFÖLDKŐ

Minden a helyén van: Bár tetőtől talpig mindössze 3 cm a hossza, a súlya is csupán 1 gramm, mégis az embrió csaknem teljesen kész van. A test minden rendszere a helyére került, és minden részletében kidolgozott. A szervezet - szerkezetileg - többé-kevésbé konyvkiteljesedett. A szájban már az ízlelőbimbók fejlődnek, és megjelenik a szívet és a tüdőt a belektől elválasztó rekeszizom is. Bár a magzat szívének energiatermelése csupán egyötöde a felnőtt szívének, feladatát máris tökéletesen ellátja. A tüdőnek lebenyei vannak, amelyeket ezerfelé ágazó csőrendszer sző át sűrűn.

A szervezet hosszú és csodálatos utat járt be, amíg ide eljutott. A test milliárdnyi apróbb és nagyobb alkatrésze - sejtek, szövetek, szervek, rendszerek - mind kialakultak. Mostantól majd azon dolgoznak, hogy egymással szorosan összefüggő, integrált egészet - egy életre kelő emberi magzatot alkossanak.

Hogy hogyan folytatódik a nagy utazás, nézzétek meg magatok is a könyvben! Csodálatos (korábban soha nem látott) fényképek mellett, rendkívül olvasmányos, humoros kísérőszöveggel találkozhattok! Mindent megtudhattok a kismamák méhében fejlődő magzatokról!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja