SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megnyílt a GerincStúdió - Denevér-pad, frissítő, lazító masszázs és szakértői tanácsadás egy helyen

Családinet [cikkei] - 2009-11-13
Megnyitotta kapuit a GerincStúdió, ahol már a budapestiek számára is kipróbálható a magyar fejlesztésű Denevér-pad. A stúdióban a gravitációs pad mellett gyógymasszőr várja az odalátogatókat, valamint a szakértők hasznos tanácsokkal látják el a hátfájdalommal és gerincproblémákkal küzdőket.
Megnyílt a GerincStúdió - Denevér-pad, frissítő, lazító masszázs és szakértői tanácsadás egy helyen

A mozgásszegény nagyvárosi életmód, az egész napos ülés, a helytelenül végzett testgyakorlatok után sokszor fáj a hátunk, a derekunk, rossz a közérzetünk. A napokban nyílt GerincStúdióban különféle megoldásokat találhatunk a hátfájással kapcsolatos problémákra. Kipróbálhatjuk a Denevér-padot, a gerincnyújtás és a gerincfájdalmak leküzdésének forradalmi vívmányát, valamint megismerkedhetünk különféle speciális eszközökkel, mint az­ ülőpárna, az ékpárna vagy a térdeplőszék, melyek elsősorban az egész napos ülő munkát végzők életét könnyítik meg.

A megfelelő tartást segítő eszközök mellett frissítő masszázs is igénybe vehető a GerincStúdióban, mely hatékonyan oldja a stresszt, megszünteti a fáradtságot, enyhíti a fájdalom következtében kialakult feszültséget.

A stúdió gerinc- és hátpanaszokkal kapcsolatos szakértői hasznos tanácsokkal látják el az idelátogatókat, így a GerincStúdiót nem csak azoknak javasoljuk, akik fájdalmas gerincproblémákkal küzdenek, hanem azoknak is, akiknek fontos az egészséges életmód, hiszen praktikus tanácsok segítségével rengeteg későbbi gerinc- és hátpanasz előzhető meg.

A GerincStúdió szeretettel vár minden kedves érdeklődőt kellemes, barátságos környezetben, pár percre a Kosztolányi Dezső tértől.

Denevér-pad a GerincStúdióban:

A Denevér-pad porckorongsérvek, kopásos elváltozások és egyéb gerincpanaszok kezelésére kifejlesztett, szakmailag tesztelt elektromedikai eszköz, melynek lényege a nyújtás, amit maga a gravitáció végez.

A kezelés mindvégig utcai ruhában, fekve történik. A nyújtás előtt a bokákat két fix ponton, a gravitációs ágy lábrészénél puha bokapántokkal rögzítjük. Mikor az illető kényelmesen elhelyezkedett, az ágyat a fej irányába, a vízszinteshez képest 3-4 fokos szögben enyhén és fokozatosan megdöntjük. Körülbelül 2-3 percig ebben a pozícióban fekszik, miközben a test ösztönösen felkészül a nyújtásra. Ezt követően a gravitációs ágyat személyre szabottan a legideálisabb szögbe állítjuk.

A legjobb eredményt úgy érjük el, ha ezen a ponton a padon fekvő személy csak a lazításra és teste visszajelzéseire figyel. Amennyiben szükséges, az ágy dőlésszögét korrigáljuk, kényelmét párnákkal, támaszokkal biztosítjuk. Ezt 15-20 perc panaszmentes pihenés követi. A Denevér-pad rendszeres használata általános közérzetjavulást, fájadolmcsökkenést, a zsibbadás, égető érzés enyhülését, megszűnését eredményezheti.

Hogyan segít a gerincnyújtás?

A gerincpanaszok, fájdalmak megszüntetésére az egyik leghatékonyabb megoldás a gerincnyújtás. Megfelelő nyújtással megszüntethető a zsibbadás, az égető, fájó érzés. A gerinc izmai megnyúlnak, az ízületeit ért terhelés csökken, íve újra természetes helyzetbe kerül, a vérkeringés felfrissül.

A gerincnyújtás célja, hogy a kiboltosuló porckorongok által nyomás alatt lévő ideggyökök felszabaduljanak, a zsibbadás, égő érzés, fájdalom enyhüljön, a gerinc izmai nyúljanak, a gerinc izületeit érő több évtizedes terhelés csökkenjen, a gerinc ívei a természetes helyzetbe kerüljenek, a vérkeringés, az agyi erek, a test felfrissüljön. A nyújtást a gravitáció végzi. Együtt - Ön az érzékeit, a kezelő a tapasztalatait használva - állítjuk be a nyújtás mértékét és pontosan azt a dőlésszöget, ahol a panaszai enyhülnek.

A GerincStúdió lehetőséget biztosít Önnek, hogy kérdéseit, észrevételeit szükség esetén a stúdió gerincspecialista orvosával is megbeszélje.


A gerincnyújtás bizonyos esetekben nem javasolt. Ezek a  kizáró okok a következőek:

szív-keringési betegségek, magas vérnyomás, lázas állapot, tubercolosis (TBC), rosszindulatú daganat, nagyfokú varicositas (krónikus visszértágulat), fertőző betegségek, sclerosis multiplex,  elmebetegségek, spondylosis (csigolyaív szakadás), spondylolisthesis (csigolyacsúszás),  osteoporosis, (csontritkulás) főleg ha a csigolya kompressziós törése is igazolt, csigolyán előforduló daganat vagy metastasis (távoli áttét), akut radiculitis (ideggyökgyulladás), kizáródott porckorongsérv, csigolyatesteken és íveken végzett műtétek után, csigolya osteomyelitis (csontvelőgyulladás), csigolya tbc eseteiben.

A gerincnyújtás különösen eredményesen alkalmazható a porckongsérv okozta panaszok enyhítésére. Ennek egyik kíváló eszköze a Denevér-pad.

Mi a porckorongsérv?

A csigolyák közti porckorong külső rostos falának meggyengülése következtében a porckorong oldala kiboltosul, lágyabb belső magja a sérült falon át kifelé igyekszik. Mivel az erős oldalszalagok miatt legkönnyebben a gerinccsatorna felé tud kijutni, nyomás alá helyezi a csigolyák között kilépő idegeket és a beidegzett területen zsibbadást, fájdalmat, érzés/mozgászavarokat, érzéskiesést, okoz.

Az idegrendszer vezérli a testünket. A központi idegrendszer az agyból függőlegesen lefelé gerincvelő formájában a gerinccsatornában folytatódik. Az idegpályák a csigolyák közti lyukakon lépnek ki a gerincből.
Két csigolya közt a jobb és a bal oldalunkra kilépő ideggyökök egy adott területet látnak el, amit az idegszálak sűrűn behálóznak. A bőrt, a kötőszöveteket, izmokat, csontokat, ereket, belső szerveket. Ha nyomás alá kerül a kilépő ideggyök, rossz “jelet” közvetít melynek nem csak zsibbadás vagy fájdalom a következménye, hanem hibás működés a beidegzett területen, akár belsőszervi problémákat is okozva. Hozzáadva ehhez a folyamatosan jelenlévő tompa fájdalmat, általános rossz közérzet az eredmény, ami sok esetben fokozatosan, napról-napra, „alattomosan” alakul ki.
Porckorongsérv kialakulásának leginkább az van kitéve:

  • aki munkája során helytelen testtartásra kényszerül, tartósan ülő, vagy álló munkát végez
  • akinek mozgásszegény életmódja miatt a törzsizmai nem tartanak megfelelően
  • aki a fizikai munka során rendszeresen nagyobb súlyt emel
  • aki rendszertelenül és/vagy megfelelő bemelegítés nélkül sportol
  • aki nem fogyaszt naponta kellő mennyiségű folyadékot
  • aki kényelmetlen lábbelit hord
  • aki alkalmatlan fekhelyen alszik

A porckorongsérv 100%-ban nem gyógyítható, de hosszan tartó panaszmentes állapot elérhető.
Gyakori a műtéti megoldás, de mielőtt műtétre kerülne sor, mindenképpen érdemes megfontolni más alternatív lehetőségeket is.


Tanácsadás a GerincStúdióban:

Praktikus tanácsokkal látjuk el a gerincproblémákkal hozzánk fordulókat, hogy megkönnyítsük a munkát, járást, ülést, fekvést, állást a fájdalmas napokon.
Nálunk kipróbálhatja az ülőlabdákat, ülőpárnákat, ékpárnákat, hengerpárnákat, deréktámaszokat, térdeplőszéket, az irodai munkát könnyítő segédeszközöket.

Masszázs a GerincStúdióban:

A masszázs = ellazulás. Kezelés közben Ön pihen, a masszőr dolgoztatja az izmokat, oldja a stressz, a fáradtság és a fájdalom következtében kialakult feszültséget. Gyógyhatású krémekkel dörzsöli be a sajgó testrészeket.


Gyakran  feltett kérdések és a szakorvos válaszai:

1) Mik a leggyakoribb gerincproblémák, gerincbetegségek?

  • A gerinc alkotóelemeinek: csigolyák, porckorongok, szalagok, kisízületek degeneratív (elfajulásos) betegségei.

2) Mitől alakulnak ki a gerincproblémák, gerincbetegségek?

  • A gerinc statikus (egyoldalú) terhelésétől, a túlzott dinamikus terheléstől (nehéz fizikai munka, túlzásba vitt sportolás stb.), oka lehet a gerincnek a szabályostól eltérő alakja.

3) Van-e olyan alkatú ember, akinél könnyebben kialakulnak ezek a problémák?

  • Az alkatilag gyenge izomzatú emberek, az elhízottak hajlamosabbak gerincproblémákra.

4) Hogyan lehet megelőzni?

  • Rendszeres mozgással, megfelelően tervezett munkakörnyezettel a gerincbetegségek elkerülhetők.

5) Mi a teendő, ha már kialakult a betegség?

  • Kivizsgálás után ki kell választani a megfelelő gyógymódot.

6) Véglegesen megszűntethetők a gerincproblémák?

  • Van amelyik igen, és vannak amelyek megfelelő kezeléssel jelentősen javíthatók.


A GerincStúdió elérhetőségei:
Budapest, XI. kerület, Ulászló u. 22. I. emelet 4.
Telefon: 06 20 2693203
Honlap: www.gerincstudio.hu
E-mail: iroda@gerincstudio.hu



Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja