SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új terápiás lehetőség a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére

Családinet [cikkei] - 2009-12-15
Az Európai Bizottság jóváhagyott egy új terápiás lehetőséget, amely csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek miatt bekövetkező megbetegedés kockázatát a magas kardiovaszkuláris kockázatú betegeknél.
Új terápiás lehetőség a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére

A különböző szív- és érrendszeri-, valamint kettes típusú cukorbetegségben szenvedő betegek magas kardiovaszkuláris kockázatának csökkentésére alkalmas vérnyomáscsökkentő szer jelentős mérföldkőnek számít a gyógyszerkutatásban.

A Bizottság jóváhagyásának alapját egy sor klinikai vizsgálat eredményének áttekintése adta. Ezek között szerepelt a 25 620 - köztük 600 magyar - beteg bevonásával végzett ONTARGET vizsgálat, amely igazolta, hogy a vizsgált terápia olyan kiváló kezelési lehetőség a magas szív- és érrendszeri kockázatú betegek számára, amely hosszú távú kardiovaszkuláris védelmet biztosít. Az eredmények arra is rávilágítottak, hogy a szer jobban tolerálható, mint a korábban alkalmazott készítmények.

„Az ONTARGET tanulmány alátámasztja, hogy az új terápiás eljárással minden ötödik kardiovaszkuláris esemény megelőzhető, a kedvezőbb tolerálhatóságnak köszönhetően pedig a betegek is sokkal együttműködőbbek a kezelés során. Ez a készítmény egyben a jelenleg a legszélesebb betegkörben jóváhagyott kardiovaszkuláris preventív hatással rendelkező vérnyomáscsökkentő szer.” - mondta Prof. Dr. Czuriga Isván c. egyetemi tanár az ONTARGET tanulmány egyik vizsgálója.



A szív- és érrendszeri betegségek felelősek világszerte majdnem minden harmadik halálesetért, ezzel egyben vezető haláloknak számítanak. Európában a szív- és érrendszeri megbetegedések számlájára írható az összes halálozás közel fele (48%). Az áldozatok mintegy fele koszorúér-betegségekben, közel egyharmaduk pedig stroke során veszíti életét. Évente 15 millióan szenvednek el stroke-ot, 5 millióan pedig maradandó károsodást szenvednek. Hazánkban az első helyen áll a halálozási statisztikában a szív- és érrendszeri betegségek által okozott halál, míg európai viszonylatban ez a harmadik. Szintén elkeserítő adat, hogy az 50 év feletti magyar férfiak várható további élettartama mindössze 23 év, melyből csak 11 évet tölthetnek el egészségesen.

„Az Európai Bizottság által most jóváhagyott terápia jelentős előrelépés mind az orvosok, mind a kockázatnak kitett betegeik számára. A szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése létfontosságú, hiszen ezek a betegségből eredő halál vezető okai Európában, a befolyásolható rizikófaktorok és betegségek megfelelő kezelésének hiánya miatt. Az új terápia egy biztonságos, jól tolerálható kezelési lehetőséget kínál a betegeknek, ezáltal megkönnyítve mindennapjaikat.” - tette hozzá Giuseppe Mancia, a Milánói Egyetem Klinikai Orvostudományok Tanszékének vezetője és orvosprofesszora.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Hatalmas karambol történt pénteken, Sallai Nóra és 5 éves kisfia életéért jelenleg is küzdenek a kórházban. Egy 15 éves lány is azok között volt, akik azonnal odarohantak a baleset helyszínére, hogy segítsenek. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább.
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
A szerkesztő ajánlja