SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Támogatással kapható az új Parkinson-kór elleni készítmény

Családinet [cikkei] - 2010-06-01
Júniustól már társadalombiztosítási támogatással kapható az a napi egyszeri adagolású, Parkinson-kór elleni terápia, amely egyaránt alkalmazható a betegség korai és előrehaladott szakaszában. A készítmény, amely mostantól a magyar betegek számára is elérhető, jelentős mérföldkő a Parkinson-kór kezelésében.
Támogatással kapható az új Parkinson-kór elleni készítmény

A terápia újdonsága, hogy a napi háromszori adagolású - azonnali felszívódású - szerekkel szemben hatását folyamatosan fejti ki, így a betegeknek csak naponta egyszer kell a gyógyszert bevenni. Mindez nemcsak kényelmi szempontból jelent előnyt a betegek számára, de egyben megkönnyíti a terápia követését, s azonos hatékonyság mellett lehetővé teszi a rendszeresen szedett tablettamennyiség csökkentését.  
Az új formula lehetővé teszi, hogy a betegek egyik napról a másikra átváltsanak a nyújtott felszívódású készítményre, és egyszerre juttassák be szervezetükbe a szükséges napi hatóanyag mennyiséget. Orvosi szempontból jelentős előrelépést jelent, hogy az egyszeri adagolású tabletta alkalmazásával kevesebbet változik a plazmakoncentráció 24 óra alatt, mint az azonnal felszívódású szereknél, így kevésbé terheli meg a szervezetet. Ez különösen a már előrehaladott stádiumban járó betegeknél fontos, akik egyszerre több gyógyszert is szednek a betegség, illetve szövődményeinek kezelésére.

A június elejétől társadalombiztosítási keretbe is befogadott Pakinson-kór elleni készítmény egy újabb nagy előrelépés az olyan terápiák kifejlesztése területén, amelyek a hatékonyság mellett betegek szükségleteit is előtérbe helyezik. Az új gyógyszerforma hazai bevezetését a neurológusok és a betegek is türelmetlenül várták, hiszen a klinikai vizsgálatokban részt vevő magyar orvosok (és betegeik)  már  megtapasztalhatták a napi egyszeri adagolású tabletta előnyeit.



A Parkinson-kór elsősorban az idősebb korban jelentkezik - a 65 év feletti korosztály mintegy 1-2 százalékát érinti. Hazánkban a Parkinson-kóros betegek száma mintegy 20-30 ezerre tehető, azonban sok betegnél sajnos későn állítják fel a diagnózist, így nem részesülnek megfelelő ellátásban.   


Forrás: WELL PR Ügynökség

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja