SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Diabétesz világnap, középpontban a Nyírfacukor

Családinet [cikkei] - 2012-11-21
A világon 346 millió ember mindennapjait nehezíti meg a cukorbetegség. Azonban a hétköznapokat egyre jobban megkönnyítik az új lehetőségek. Köztük a Nyírfacukor, amelynek fogyasztása 2012-ben mintegy duplájára nőt Magyarországon. Egyre többen ismerik fel a természetes alapanyagban rejlő lehetőségeket.
Diabétesz világnap, középpontban a Nyírfacukor

A Diabétesz Világnapján is a természetes édesítő állt a figyelem középpontjában, hiszen a nyírfacukor kihagyhatatlan lehetőséget rejt az egészséges táplálkozás megalapozásához.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint mintegy 346 millió ember szenved cukorbetegségben világszerte. 1980 óta több mint kétszeresére emelkedett a diabéteszes felnőttek száma világszerte és 2030-ig a cukorbetegek száma várhatóan eléri a 438 milliót.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. További másfél millió ember küzd szénhidrát-anyagcsere zavarral, ami a cukorbetegség előszobája. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények részben a korai felismeréssel elkerülhetők.

A betegségre az édesítőszerek alkalmazása nem mindig jelent megoldást, ráadásul élvezet értékük is lényegesen kisebb. A cukorbetegek számára megoldást jelenthet a Nyírfacukor alkalmazása, mivel lebontásához nem szükséges inzulin, ráadásul édesítő értéke és állaga egészen hasonló a hagyományos kristály- vagy porcukoréhoz.

Mivel a nyírfacukor ilyen fontos szerepet tölthet be a cukorbetegek életében, a Nyírfacukor Kft. kiemelt figyelmet fordít a tájékoztatásra, éppen ezért sorozatosan részt vesz az Egy Csepp Világnapon, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hetedik alkalommal rendezett meg. Az érdeklődők november 18-án, 10 és 18 óra között látogattak el a Syma Csarnokba, ahol az egészségvédő programsorozaton egészségügyi szűrések, bio- és egészségpiac, sorsolások, koncertek, mozgás és gyerekprogramok vártak mindenit.

„A Jövőben is fontos célunknak tartjuk azt, hogy a cég folyamatos újításai révén a lehető legtöbb magyar ember számára biztosítsa az egészséges és lemondásmentes életvitelt nap, mint nap. Ennek elérése érdekében nagyszabású termékfejlesztési programot indítunk el, amely a Magyarországon közkedvelt élelmiszeripari termékek új skáláját jelentheti a közeljövőben. Ehhez továbbra is együtt kívánunk működni a diabétesz betegség ügyével foglalkozó szervezetekkel, alapítványokkal, de ez a törekvés csak akkor érheti el célját, ha a legnagyobb élelmiszerláncok, üzletek is segítik a termékek fogyasztókhoz való eljutatását.”– hangsúlyozta Csere Márton, a Nyírfacukor Kft. marketing igazgatója.

Háttér - A diabétesz

A cukorbetegség (diabetes mellitus), vagy diabétesz, a glükózfeldolgozási zavara, melynek oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége (inzulinrezisztencia) vagy mindkettő. Az inzulinhiány következtében, mivel a sejtek inzulin hiányában nem képesek a glükóz felvételére, a vércukorszint megemelkedik, ezek együttesen okozzák a betegség fő tüneteit.

A Nyírfacukor

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással lehet fogainkra, lúgosíthatja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsíthatja az emésztési folyamatokat és segítheti a kiválasztást.

Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják. Sőt, a paleolit étrendnek is része lehet, így az ilyen diétát alkalmazóknak sem kell lemondania az édes ízekről.

A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:

  • Elősegítheti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
  • Alacsonyan tarthatja és segíthet stabilizálni a vércukorszintet
  • Nem növeli a test inzulin szükségletét
  • Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
  • Segíthet a fogszuvasodás megelőzésében
  • Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
  • Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
  • Lúgosító, méregtelenítő hatású
  • Elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását

fotó: freedigitalphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja