SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Két cukorbetegség elleni gyógyszer segíthet az Alzheimer-kórosokon

Családinet [cikkei] - 2014-11-05
Két cukorbetegség elleni gyógyszer visszafordíthatja az Alzheimer-kór hatásait: visszahozhatja az elveszett emlékeket - derült ki egy új brit kutatásból, amelyet egerekkel végeztek.
Két cukorbetegség elleni gyógyszer segíthet az Alzheimer-kórosokon

A két szer - a liraglutid és a lixiszenatid úgy működik, hogy növeli az inzulintermelést, csökkenti a vércukorszintet és segít, hogy a táplálék lassabban haladjon át a gyomron. Az Ulsteri Egyetem és a Lancasteri Egyetem kutatói azt fedezték fel, hogy ezek a szerek az Alzheimer-kór pusztításait is gyógyíthatják - idézte a The Daily Telegraph online kiadása a Neuropharmacology című szaklapban megjelent tanulmányt.
    
A kutatók tíz héten át naponta adták egereknek a két szert injekcióban. A kezelés csökkentette agyukban az amiloid nevű fehérje lerakódásait, javította a memóriájukat és a tárgyfelismerő képességüket. A tanulmány szerzői szerint a szerekből talán az Alzheimer-kórt gyógyító új kezelést lehet kifejleszteni.
    

"Nincs forgalomban olyan gyógyszer, amely valóban gyógyítaná az Alzheimer-kórt. Ami rendelkezésre áll, az két olyan szer, mely egy ideig csökkenti a tüneteket. A lixiszenatid és a liraglutid valódi javulást ígér, mert azt a jelenséget kezeli, amellyel a kór kezdődik, ezzel megelőzheti a degenerációt" - mondta Christian Holscher, a kutatás vezetője, a Lancasteri Egyetem professzora.
    
Korábbi tanulmányok utaltak arra, hogy az inzulin megvédheti az agyat, az új kutatás szerint a károsodott neuronokat is segíthet helyrehozni. A liraglutiddal jelenleg klinikai vizsgálatok folynak, az eredmények a jövő évben várhatók.


    
"Az Alzheimer-kór lehetséges új gyógymódjára világít rá a kutatás. A következő fontos lépés, hogy klinikai próbák megmutassák, az egereknél tapasztalt jótékony hatások az embernél is reprodukálhatók-e" - vélte Simon Ridley, a Brit Alzheimer-kutató Központ kutatási vezetője.

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/11206110/Alzheimers-disease-common-diabetes-drugs-could-bring-back-memories.html

Forrás: MTI
Fotó: frolicsomepl/pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja