SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan előzhetjük meg a felfázást? Kerüljük el a téli időszak legmakacsabb betegségét

Családinet [cikkei] - 2017-12-19
Főleg a nők életét keseríti meg a kellemetlen tünetekkel járó hólyaghurut, vagy más néven felfázás. Sokan nem tudják, hogy nem elég a megfelelő öltözet, hiszen általában nem a hideg, hanem bakteriális fertőzés áll a megbetegedés hátterében. Urológus szakértő segítségével most megelőzhetjük az egyik leggyakoribb egészségügyi problémát, illetve tanácsokat kaphatunk a már kialakult tünetek kezelésére.
Hogyan előzhetjük meg a felfázást? Kerüljük el a téli időszak legmakacsabb betegségét

A női húgyvezeték sokkal rövidebb, mint a férfiaké, ezért a kórokozók könnyebben utat találnak érzékeny szerveinkhez. „A jellemzően az E. coli nevű baktérium okozta hólyaghurutnak a közhiedelemmel ellentétben nem csak hidegben eshetünk áldozatul, de a nem megfelelő öltözet valóban elősegítheti a kialakulást. Ezért érdemes a téli időszakban is előnyben részesíteni a természetes alapanyagú fehérneműt, illetve kerülni a vékonytalpú cipők viselését. Uszoda-, szaunahasználatot követően minél hamarabb cseréljük le a vizes, nedves alsóneműnket.” – mondja Dr. Zóber Tamás, a Czeizel Intézet urológus szakorvosa.

A vesék és a húgyutak tisztításának legjobb és legegyszerűbb módja a bőséges folyadékpótlás. Napi 2-2,5 liter víz a zimankóban is elengedhetetlen az egészséges szervezet számára. Emellett fogyasszunk rendszeresen pro- és prebiotikumot tartalmazó élelmiszereket – natúr joghurtot, lágy sajtokat, hagymát, diót – és C-vitaminnal is töltsük fel a raktárainkat. Nemcsak erősítik az immunrendszert, de meggátolják a baktériumok elszaporodását is.

A tőzegáfonya a hólyaghurut megelőzésére és kezelésére is tökéletes választás: akár nyersen, akár étrendkiegészítő formájában fogyasztjuk, a gyümölcsben található antioxidánsok megakadályozzák, hogy a kórokozók megtelepedjenek a húgyhólyag falán. Óvakodjunk azonban a hüvelyflórát gyengítő készítmények (tusfürdők, illatosított intim mosakodók) használatától, ugyanis a túlzásba vitt intimhigiénia többet árt, mint használ.

A következő tünetek észlelése esetén valószínűleg megtörtént a baj: gyakori vizeletürítés, vagy inger, csípős, szagos, sötétebb színű vizelet, fájdalom a kismedencében és az alhasban. „Eleinte megpróbálhatjuk a panaszokat házi praktikákkal enyhíteni. Például cickafark, tőzeg-, vörös- vagy feketeáfonya és medveszőlőlevél teával. Ha azonban 2-3 napon belül nem tapasztalunk javulást, feltétlenül forduljunk orvoshoz” – javasolja Dr. Zóber Tamás.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja