SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A kész húsételek fogyasztása növeli a gyomorrák kockázatát

Családinet [cikkei] - 2006-08-08
A feldolgozott húsételek, szalonna, kolbász, virsli, szalámi, sonka, füstölt és más eljárással tartósított húskészítmények rendszeres fogyasztásával egyenes arányban nő a gyomorrák kialakulásának valószínűsége, derül ki egy frissen közölt tanulmányból.
A kész húsételek fogyasztása növeli a gyomorrák kockázatát

A Journal of the National Cancer Institute folyóiratban publikált tanulmányban kutatók 15, gyomorrákkal és kész húsételek fogyasztásával összefüggő tanulmányt vizsgálatak. A kész tanulmányok 1966 és 2006 közti időszakban készültek a világ több országában, Európában, észak-, és dél-Amerikában. A vizsgálatokban részt vett emberek százait, bizonyos esetekben ezreit húsfogyasztási szokásaikról kérdezték.

A résztvevők által elfogyasztott kész húsételek napi mennyisége 1grammtól 56 grammnál nagyobb mennyiségig terjedt. Az elfogyasztott mennyiségek összegzése után látható, hogy a hús-, különösen a szalonnafogyasztás növekedésével egyenes arányban nő a gyomorrák kialakulásának kockázata.

Az összefüggés vizsgálatakor azonban nem történt Helicobacter pylori fertőzöttség szűrése. A Helicobacter pylori baktérium gyakori kiváltó oka a gyomorrák kialakulásának.

A hír alapjául a “Processed Meats May Up Stomach Cancer” cikk szolgált.

http://www.webmd.com/content/article/125/116114.htm

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja