SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rostdús étrend és magnézium diabétesz ellen

Családinet [cikkei] - 2007-05-30
Magas rosttartalmú gabonafélék és magnézium rendszeres fogyasztásával csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata, állítják német kutatóorvosok.
Rostdús étrend és magnézium diabétesz ellen

Az Archives of Internal Medicine folyóiratban közölt kutatásban 25,000 35 és 65 év közötti felnőttet vizsgáltak. Az 1994 és 2005 közötti időszakban 844 résztvevőnél alakult ki 2-es típusú cukorbetegség.

A páciensek táplálkozási szokásait, azon belül is a rost- és magnézium fogyasztás mértékét folyamatosan követték nyomon, kérdőívek segítségével. A vizsgálat kimutatta, hogy a rostdús táplálkozás a vizsgált személyek esetében 28 százalékkal csökkentette a 2-es típusú diabétesz kockázatát.

Egy más vizsgálat során a rostban gazdag étrend 33 százalékkal csökkentette a betegség megjelenésének valószínűségét. Érdekes azonban, hogy sem a gyümölcs, sem pedig a rendszeres zöldség fogyasztás nem befolyásolta a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét.

Ezen összegzések során derült fény arra is, hogy a rendszeres magnézium bevitel 23 százalékkal képes csökkenteni a betegség kockázatát. Az eredmények alapján tehát mindenki  számára ajánlott teljes kiőrlésű gabonakészítmények fogyasztása.

A hír alapjául a „High fiber and magnesium may cut diabetes risk” cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja