SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 1. rész

Gyetvai Viktória [cikkei] - 2011-07-25
Hol kezdődik a fogantatás?
Hétvégén egy beszélgetésben témába került a meddőség kérdése. Akik ott voltunk, egyetértettünk abban, hogy nagyon összetett, és nagyon sokrétű e kérdéskör. A társalgás egy kérdést indított el, hogy vajon HONNAN INDUL EL AZ ÚJ ÉLET, hol kezdődik a fogantatás?
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 1. rész

Szerintem egészen messziről kell elindulni, legalább úgy nagyjából 3-4 generációt illetve azok világát érdemes megvizsgálni, persze időben visszafelé.

Jellemző, hogy egy segítségért orvoshoz forduló pár az aktuális testi állapotát fogja visszatükröződve látni. Bár van orvos, aki óvatosan figyelmeztet a meddőség kérdésének lelki oldalára is, ám mintha elég nagy lenne a hárítás ez ügyben.

Innen tovább lépve egyből felvetődik a következő kérdés, vajon miért szégyellik, miért titkolják az emberek azt, ha meddők? (erre majd egy következő bejegyzésben még kitérek).

Tehát, miért mondom azt, hogy a múltat (is) feszegetni kellene, ahhoz, hogy teljes képünk legyen a jelenlegi helyzetről?

Mert mindaz, ami bennünk él és működik (most is ebben az adott pillanatban), többnyire a meg nem ismert tudatalattink szüleménye.

Az elmúlt száz év pszichológiai meglátásai már elénk tárták, hogy a tudatos gondolkodásunk pusztán egy kis rész az egész személyiség viszonylatában. A hegynek a csúcsa. És ami e hegycsúcs alatt lakik az még nem látható, nem érezhető. DE BEFOLYÁSOLJA az egész ember működését, ezzel pedig egy párkapcsolat, ill. bármilyen kapcsolat minőségét, sőt a rendszer egészét.

A múltunk rejtelem, legalábbis sejtelem. Vannak a tudatos szférában olyan lenyomatok, melyek mindenféle erőfeszítés nélkül bármikor előhúzhatók. A problémák okát feltáró munkában ezekkel sok dolgunk nincs, hiszen előttünk van (néha azért ezeket is érdemes megdolgozni).

Keresni azokat a gócokat, problémagyökereket kell, amelyek ott lenn a tudat mélyében táplálják a mai ember minőségét, hiszen az elménk minden információt őriz, és nem csak a saját életünkből, hanem jóval túllépve az egyén határait!!!

Vajon van-e összefüggés akkor, ha egy nő aktív szexualitást, egészséges életmódot és párkapcsolatot élve, nem képes megfoganni, pedig ő nagyon szeretné, ha közben egész gyermekkorában azon sajnálkoztak körülötte a felnőttek, hogy ó, milyen nehéz lesz neki, hiszen nő, és mennyit fog szenvedni, ha majd szülnie kell?



Persze erről nem tudott azonnal, nem emlékezett ezekre a megnyilatkozásokra, amikor magát a meddőség problémáját felismerte. Kellett egy belső, lelki munka: egy kérdésekkel, válaszokkal teljes időszak, aminek végén képes volt feldolgozni és ledönteni ezeket a mélyben rejlő tiltótáblákat.

A mai harmincasok felmenői között számtalan asszony a Ratkó-korszakban született. E kor hírhedt az abortusz tiltásáról, és a gyermektelenségi adójáról.

Akkoron nem egy nő úgy jött a világra, hogy az, aki őt megszülte, a háta közepére (sem) kívánta. Egyszerű a kérdés: az a nő, aki ma ennek a nemzedéknek a leszármazottja, vajon hogyan gondol tudatalattijában a gyermekáldásra? Hisz családi sorsából adódóan magában hordozhatja a gyermekáldás átkát.

Nem hagyható ki mindez abból a tényből, hogy ma a párok 15%-ában megállapítható a meddőség, ám közel a harmadában nincs igazolt biológiai ok, mégsem következik be a terhesség!!!!!

Tehát, hol kezdődik a fogantatás???

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak?
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 2. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 3. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 4. rész

Fotó: tanakawho:Calla lily in sepia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja