SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Apró sütemények az ünnepekre 1. rész

Németh Ági [cikkei] - 2004-11-24
Teasütemények melyek ínycsiklandó látványt nyújtanak az ünnepi asztalon.
Ezek az apró sütemények szinte magukat kínálják, és nem érhet meglepetés minket, ha hirtelen vendég érkezik, hiszen mindig van belőle, mert jó előre elkészíthető.
Ezeket a finom apró sütiket, már karácsony előtt érdemes megsütni, mert minél tovább áll annál finomabb, és több időnk marad az ünnepi előkészületekre.
Apró sütemények az ünnepekre 1. rész

Lekváros virágok

Hozzávalók:
5 dkg liszt
15 dkg mandula
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
15 dkg Ráma margarin
1 db tojás
20-25 dkg baracklekvár

Elkészítés: egy tálban összegyúrjuk a liszttel a vajat, beletesszük a tojást, a mandulát, a cukrot, a vaníliás cukrot és összegyúrjuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt felmelegítjük közben. A tésztát kinyújtjuk a gyúródeszkán, és virágformával kiszaggatjuk.

Vigyázzunk, mert párosnak kell lenni a formák számának, mert a felét még középen is kivágjuk. A formákat alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük, és aranysárgára sütjük. A lukas formákat porcukorban megforgatjuk, a másik formát megkenjük lekvárral, és egymásra tesszük, úgy hogy jól összeragadjon. A virágos sütiket egymás mellé rakjuk egy tálcán, és ha kihűlt betakarjuk alufóliával. Pár nap múlva nagyon finom. Hűvös helyen tároljuk.
 

Kókuszos bomba

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
25 dkg cukor
30 dkg kókuszreszelék
1 tasak őrölt fahéj
citromlé
25 dkg fehércsokoládé

Elkészítés: a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, citromot és a fahéjat. Óvatosan összekeverjük. A sütőt előmelegítjük kb. 150 fokra. A sütőlemezt alufóliával betakarjuk. A masszából kis halmokat /vagy nyomózsák segítségével formázunk/ rakunk a sütőlemezre. Körülbelül 15 percig sütjük. Közben a csokoládét felolvasztjuk, és ha kihűltek a kókuszbombák, csokoládéval bevonjuk. /bele is lehet mártogatni, vagy rácsurgatni/. Hagyjuk megszáradni, és utána rakjuk tálcára. Hűvös helyen tároljuk. /Lehet jól záródó dobozba is tenni./

Anzsel

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja