SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Közel két és fél millió forintot gyűjtöttek a kórház számára a veszprémiek

Családinet [cikkei] - 2009-09-22
A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház számára gyűjtöttek a veszprémiek szeptember 19-én, szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat újabb állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, előadások, tanácsadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 4.341.100 forinttal gazdagodott az intézmény, mely az Egészségváros eddigi történetében a legnagyobb összeg.
Közel két és fél millió forintot gyűjtöttek a kórház számára a veszprémiek

Változatos programok mellett többféle szűrésen és egészségügyi tanácsadáson vett részt szeptember 19-én az a négyezer ember, akik kilátogattak a Richter Egészségváros veszprémi rendezvényére. A családi nap szórakoztató programjai mellett a legtöbben a koleszterinszintjükre és vérnyomásukra voltak kíváncsiak, de kiemelkedően sokan, több mint hatvanan adtak vért mindössze 6 óra alatt a Vöröskereszt sátrában, mások egészségére is gondolva.

Az Egészségváros veszprémi állomásán több mint kétezer szűrést végeztek el a szakemberek. A veszprémi lakosok közel felénél mértek magas koleszterinszintet, ebből húsz esetben rendkívül magas értéket. A vérnyomása a résztvevők csupán hét százalékának volt magas. E két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív és érrendszeri megbetegedésben hal meg.
Több százan vettek részt a csontsűrűség-mérésen is, a szakemberek többségüknél figyelmeztető értékeket találtak és a résztvevők közel kétharmada még soha nem végeztette el ezt a vizsgálatot. A betegség elsősorban a nőket, illetve a 45-50 éves korosztályt érinti.
A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel, ezért az ingyenes prosztata (PSA) szűrővizsgálaton szintén sokan, több mint háromszázan vettek részt, a szűrésen részt vevők 6 százaléknál figyelmeztető eredményt mértek. A figyelmeztető eredmények, illetve magas értékek esetében személyre szabott tanácsadás keretében hívták fel a szakemberek az érintettek figyelmét a további teendők illetve szakorvosi vizsgálatok elvégeztetésére.
Kígyózó sorok álltak a bőrgyógyászati szűrősátor előtt is. A szakemberek a nap folyamán minden második esetben tanácsolták anyajegy, bőrgomba és gyanús bőrelváltozás miatt, hogy szakrendelésen végeztessen további ellenőrzést a páciens.
A szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni a szakemberek előadásait is sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A veszprémi lakosok érdeklődése az előadások és a tanácsadások iránt is kiemelkedően magas volt.


A fiatalok, családok és idősebbek mellett Jánosik Gergely elnök és Szabó Gábor vezetőedző kíséretében a Veszprémi Röplabda Club férfi röplabdacsapat játékosai is ellátogattak az Egészségvárosba és elvégeztettek egy-egy szűrést. Ahogy a pályán, úgy a szűréseken is jól szerepeltek a sportolók.

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint alapadományt ajánlott fel a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A nap végén így Dr. Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója 4.341.100 forintos adományt vett át Beke Zsuzsától, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetőjétől, ami a kampány során eddig a legnagyobb eredmény volt.

Az Egészségváros rendezvénysorozat keretében eddig a kaposváriaknak, a debrecenieknek, a nyíregyháziaknak és a szombathelyieknek volt lehetőségük részt venni a szűréseken, és a Richter hozzájárulásával gazdagítani a helyi egészségügyi intézményt. Kaposvárott a Kaposi Mór Oktató Kórháznak 3.432.800 forintot, Debrecenben a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Onkológiai Klinikájának 3.689.600 forintot, Nyíregyházán a Jósa András Oktató Kórháznak 3.921.000 forintot, Szombathelyen a Markusovszky Kórháznak pedig 3.740.000 forintot adományozott a Richter a helyi lakosság összefogásával.

A Richter Egészségváros legközelebb szeptember 26-án Szekszárdon, majd október 03-án Kecskeméten várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a program teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja