SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kacagtató kultúra - legyen egy eséllyel több

Családinet [cikkei] - 2010-01-28
A Forrás Színház a berettyóújfalui művelődési központba látogatott - azzal a szándékkal, hogy a hátrányos helyzetű térség diákjait színházi élményhez juttassa.
Kacagtató kultúra - legyen egy eséllyel több

Teltház előtt mutatta be Németh Ervin Csalóka Péter című mesedarabját január 26-án a budapesti Forrás Színház Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban. A társulatnak országos körutat szervez az országos Esélyegyenlőségi Hálózat azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű térségekben színházi élményekhez jussanak a gyerekek, diákok. Az előadások ingyenesek – a Szociális és Munkaügyi Minisztérium ad támogatást hozzá.

A berettyóújfalui közönség is láthasson színvonalas és szórakoztató színházi előadást – ez volt egyik szándéka a szervezésben részt vállaló Esélyek Háza – Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Irodának. Másik törekvése az volt, hogy a figyelmet egy ritkán előtérbe kerülő ügyre, a hátrányos helyzetű térségekben élő emberekre irányítsa. Azokra, akiket földrajzi helyzetük és életkörülményeik korlátoznak a közszolgáltatások és a kultúra elérésében. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élők összefogva tehetnek ez ellen – pályázatokkal és civil szerveződéssel –, hogy a vidéki életmódnak ereje van, mely sok értéket őriz.

A színház:



„Tíz esztendeje működik az a színtársulat, amelynek nevét kevesen ismerjük, ellenben olyan közfeladatot lát el, amilyet egyetlen más magyar együttes sem. A Forrás Színházi Műhely eljuttatja produkcióit azokra a településekre, amelyek nélkülözni kényszerülnek a színjátszás áldásait.
A színház alapítója, Pataki András meglátása szerint valódi kitörési pontot kínál a Forrás Színház programja a társulat produkcióit befogadó művelődési házaknak jelenlegi, kilátástalannak ígérkező helyzetükből, mivel ilyen jelentős mennyiségű érdeklődőt egyéb programokon hiába várnak a szervezők.”

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja