SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A focidrukkerek támogatására is számítanak az autizmussal élők az EB szurkolói zónájában

Családinet [cikkei] - 2024-06-17
Az Együtt az Autistákért Alapítvány is ott lesz az idei labdarugó EB szurkolói zónájában a Szabadság téren, ahol számos különlegességgel készülnek a drukkereknek. A sport és az autizmus ügyének összekapcsolásával az alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy az autizmussal élők is lehetnek sikeresek bármilyen területen - köztük a fociban is.
A focidrukkerek támogatására is számítanak az autizmussal élők az EB szurkolói zónájában

Lionel Messi világhírű labdarúgóról sokan feltételezik, hogy Asperger-szindrómás, hiszen több viselkedési jelét is mutatja az autizmus enyhébb formájának. Gregory Halford angol focista viszont az egyik első profi labdarúgó, aki nyíltan beszélt arról, hogy autizmussal diagnosztizálták. Őt azóta további sporttársak is követték, akik kiállásukkal nemcsak az érintetteket és közösségeiket támogatták, hanem olyan változtatásokat is szorgalmaztak, mint például a stadionok fényjátékainak csökkentése a szenzoros integrálási zavarral küzdők segítésére.

A megfelelő támogatással a neurodivergens emberek is megélhetik a bennük rejlő potenciált. Erre a gondolatra építve települ ki az Együtt az Autistákért Alapítvány egy teljes hónapra a Szerencsejáték Zrt. és a MOL jóvoltából felállított Tippmix MOL Belvárosi Focimozi szurkolói zónájában a budapesti Szabadság téren.

A helyszínen megtalálható lesz az alapítvány népszerű installációja, a Nagy Kék Szív, amely már korábban állandó vendége volt a hazai zenei fesztiváloknak. Az ott fotózkodók ezúttal sem csak egy szelfivel lesznek gazdagabbak, hanem egy társadalmilag hasznos ügyet is támogatnak: minden QR-kóddal feltöltött fotó után ugyanis 1000 forinttal támogatja a Szerencsejáték Zrt. és a MOL-csoport az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját. A feltöltött képek egy nagy szívet alkotva jelennek majd meg a nagy kivetítőn.

Együtt az Autistákért Alapítvány

A Szerencsejáték Zrt. és a MOL-csoport részéről sem ez az első alkalom, hogy kiáll az autizmussal érintettek mellett. A Szerencsejáték Zrt. korábban országosan közel 280 saját lottózóban, több mint 400 digitális kijelzőn, és több mint 1000 értékesítőhelyi plakáton keresztül hívta fel a figyelmet az autizmussal élők támogatására.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta: „Sokak számára ismert, hogy a nemzeti lottótársaság két évtizede zászlajára tűzte különböző társadalmi csoportok segítését és elfogadásuk támogatását. Fontos számunkra, hogy olyan ügyek mellé álljunk, amelyek valódi társadalmi változást eredményeznek. Az autizmussal élők támogatása különösen közel áll hozzánk, és büszkék vagyunk arra, hogy a Tippmix MOL Belvárosi Focimozi szurkolói zónájában ismét lehetőséget kapunk arra, hogy felhívjuk a figyelmet erre az ügyre.”

A MOL-csoport szintén hosszú évek óta elkötelezett támogatója az alapítványnak. Tavaly például a SütiKék elnevezésű, edukatív és egyben adománygyűjtő kezdeményezés során a MOL kutakon eladott, az autizmussal kapcsolatos hiedelmek eloszlatását segítő SütiKék teljes bevételét is az AUTTALENT 2023 – Együtt a tehetségekért! tehetséggondozó pályázat támogatására ajánlotta fel.

„A közös kezdeményezéssel arra szeretnénk rámutatni, hogy az elfogadás és támogató szemlélet nemcsak a sportban, hanem a mindennapi életben is kiemelten fontos. A MOL-csoport elkötelezett amellett, hogy társadalmi felelősségvállalása révén, jelen esetben a sport és a közösség erejével hívja fel a figyelmet az autizmussal élők támogatásának fontosságára” – jegyezte meg Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

Az alapítvány a szurkoláshoz elengedhetetlen ételekkel, italokkal is készül a lelkesítéshez. A finomságok megvásárlásából befolyt összeg egy része az alapítvány munkáját, többek között az Autista Mintaház Diagnosztikai és Terápiás Centrum működését segíti. A Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézettel közösen megálmodott Autista Mintaházban az autizmusban érintett gyermekek diagnosztizálását, egyénre szabott fejlesztését és terápiáját tudják felállítani a szakemberek, a legkorszerűbb diagnosztikai eljárások segítségével.

„Az egyediség ünneplésével, a nyitott gondolkodás és az elfogadás ösztönzésével társadalmi szinten sokat tehetünk az autizmus spektrumon lévők mindennapjainak megkönnyebbítéséért. Éppen ezért nemcsak az autizmusban érintett családokat támogatjuk, hanem azon is folyamatosan dolgozunk, hogy az autizmussal kapcsolatos előítéleteket, tévedéseket felszámoljuk. A sport és a közös szurkolás hidat épít az emberek között, és ez tökéletes alkalmat kínál arra, hogy minden sportolót és sportrajongót emlékeztessünk: neurotipikus és neurodivergens emberek bárhol állhatnak egymás mellett. Akár a lelátón, akár a szurkolói zónában, vagy éppen a pályán is” – mondta Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja