SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mi van a pohárban?

Családinet [cikkei] - 2009-12-07
 [X]

Mindannyian tudjuk: víz nélkül nincs élet! Ám manapság már arra is érdemes odafigyelni, hogy a hétköznapokban milyen minőségű vizet fogyasztunk, használunk. Vajon miért egészséges és praktikus a szűrt víz?
Mi van a pohárban?

Ötórai tea

Vajon tényleg jobb lesz az íze a kedvenc teának, ha szűrt vízzel készítjük? A tea ilyenkor lágyabb, selymesebb, nem keletkezik hártya a tetején, és az íze is jobban érvényesül. Ráadásul a szűrés során nem tűnnek el a vízből az ásványi anyagok!

Gyógyteák
tea

Fogyasztásuk egyik fő célja a test méregtelenítése. A rossz minőségű csapvízzel összehasonlítva a tiszta, szűrt teavízbe a teafűvek jótékony hatóanyagainak sokkal nagyobb része oldódik ki. Emellett a szervezetünk munkáját is megkönnyítjük azzal, ha szűrt vizet használunk a tea elkészítéséhez, hiszen az esetlegesen a csapvízben lévő, annak tisztítására használt vegyi anyagok kiszűrésével a testünknek már nem kell foglalkoznia.

Mindennapi levesünk

A leves ízét is meghatározza a hozzá használt víz minősége. Egyes csapháziasszonyok ásvány-vagy szűrt vízzel főznek, hogy a csapvíz esetleges
mellékíze ne befolyásolja az eredményt. A szűrt víztől ízletesebb, lágyabb lesz az étel, és a fűszerek aromája is jobban érvényesül.

Szép bőr

A víz belülről és kívülről is szépít! A környezet, a szennyezett városi levegő sok ember bőrére káros hatással van, így az ápolásra fokozott adafigyelést és alaposságot igényel. Egyre többen tisztítják érzékeny arcbőrüket ásvány - vagy szűrt vízzel, hiszen ezek mentesek a csapvíz tisztításához használt, esetlegesen allergiát kiváltó anyagokból.

Víz nélkül nem megy


vizMivel a napi vízfogyasztásunknak el kellenes érnie a 1,5-2 litert, így nem mindegy, hogy az adott folyadék milyen minőségű és ízű. A szűrt vízből bioszörp vagy frissen facsart citromlé hozzáadásával nagyszerű frissítőket készíthetünk, és ezáltal a gyermekeinket is könnyen rávehetjük arra, hogy a cukros, szénsavas üdítők helyett finom, egészséges itallal oltsák a szomjukat.

Egyre többször hallani olyan kisbabákról, akik allergiásak a csapvízben lévő klórra. Az ő fürdetésükhöz is jó választás a szűrt víz.

Praktikus megoldás

Egyes kisebb háztartási gépeknél, melyek működéséhez vízre van szükség kancso(pl.párolóedény, vízforraló) bizony gyakran előfordul, hogy a keletkező vízkő meghibásodást okoz. A szűrt víz használatával ez a probléma is kiküszöbölhető, mert a vízkő efy részét okozó mészkő a folyamat során fennakad a szűrőn. A szűrt víz a növények öntözésére is alkalmas , hiszen így kevesebb tápoldatra lehet szükségük. A házi kedvencek (pl. díszmadarak, hörcsög) itatásárhoz vagy akváriumába is remek választás a szűrt víz.
 
A további előnyökért látogass el a www.mosolygoviz.hu oldalra

Játssz velünk!

Nyereményjátékunk kérdéseit helyesen megválaszolók között 3 db Vízszűrő LAICA kancsót sorsolunk ki.

Beküldési határidő: 2009.12.20.




Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Az inzulinrezisztenciával élőknek még nehezebb lehet a fogyás, mint az e tekintetben egészségeseknek, éppen ezért számít olyan sokat a professzionális segítség. Czakó Bettina, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc a biztonságos, tartós súlyvesztés alapjairól beszélt az érintetteknek.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja