Egyszerű trükkök, hogy ne kelljen ételt pazarolni
1. A vöröshagymát kösd egyenként harisnyába, így sokáig friss marad.
2. A paradicsompürét kis adagokban lefagyaszthatod, ha egy-egy evőkanálnyi mennyiséget frissentartó fóliába csomagolsz.
3. A liszt nem fog megmolyosodni, ha pár szem babérlevelet dobunk közé.
4. Tovább marad friss a paradicsom, ha fejjel lefelé tárolod.
5. Néhány darab alma megakadályozza, hogy kirügyezzen a krumpli.
6. A fűszernövények tartósításának leghatékonyabb módja, ha jégkockatartóba helyezzük őket, öntünk rájuk olívaolajat, és az egészet betesszük a mélyhűtőbe.
7. Alufóliába tekerve tovább maradnak ropogósak a zöldségek.
8. Tovább őrzi meg a minőségét a mélyhűtött hús, ha fagyasztás előtt zárható zacskóba tesszük, és a csomagot vízbe mártjuk.
9. A szeletelt kenyér mellé helyezett zellerszár megakadályozza a penészesedést.
10. Tekerd nejlonzacskóba a banán tetejét, így nem fog olyan hamar megbarnulni.
A fentiek mellett további szuper ötleteket találsz a Blossom videójában.
Kapcsolódó cikkeink:
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: