SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kerti bútorok a nagy családi összejövetelekhez - így válassz tudatosan!

Családinet [cikkei] - 2024-05-17
 [X]

A tavaszi jó idő lassan nyári melegbe torkollik. A napsütéses órák számának megnövekedésével újra egyre fontosabb színtérré válik a kert, ahol akár a kedvenc könyvünkkel megbújva kuckózunk, akár a családdal, barátokkal bulizunk, minden eltöltött perc egy különleges élménnyé válik. Épp ezért nagyon fontos, hogy az otthonunk külső részein is olyan harmónia megteremtésére törekedjünk, mint a nappaliban vagy a hálóban.
Kerti bútorok a nagy családi összejövetelekhez - így válassz tudatosan!

Hogyan célszerű kerti bútort választani? Milyen szempontokat tanácsos szem előtt tartani közben? Íme néhány praktikus tipp a témában – tarts velünk!

“Virágok közt veled lenni, tudod szép volna kedvesem”

Ami az idei szezont illeti, szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Elkerültük a márciusi hóesést, és a szeszélyes április is barátságosabb volt, mint szokott, így sokkal több időnk maradt a kinti feladatok elvégzésére.

Ha ennek köszönhetően már nálad is burjánzik a kert, akkor irány a szabad levegő, hisz “virágok közt veled lenni, tudod szép volna kedvesem”. Persze, egy pokróccal a fű közepén is idilli, de hosszú távon és a nagy családi összejövetelekre készülve már nem túl kifizetődő.

Mielőtt azonban az első szembejövő kerti bútorra igent mondanál, fontos, hogy összegyűjtsd az elképzeléseidet és a következő kérdések megválaszolásával priorizáld az igényeidet:

  • Mekkora hely van a kerti bútorok számára?
  • Elég lesz egy alapszett (asztallal és székekkel) vagy napozóágy és hintaszék is szükséges?
  • Milyen típusú/stílusú bútorok passzolnak a kerthez és a házhoz?

Amint sikerült listáznod a fentieket, folytatódhat az ötletelés.

A legfőbb szempontok kertibútor választáshoz

Napjainkban végtelen mennyiségű kerti bútor közül választhatunk, bármilyen szándékkal vágunk is neki a mérlegelésnek. Ha szeretnéd elkerülni a bőség zavarának útvesztőit, a következő szempontok végiggondolásával szűkítheted a lehetőségek listáját!

Anyagtípus a stílus és a tartósság jegyében

Érdemes a folyamatot a kerti bútor anyagának kiválasztásával kezdeni, mert így egyszerre “két legyet egy csapásra” kerülhetsz közelebb a megoldáshoz – esztétikailag, és a garnitúra élettartamára nézve is konkretizálódik a koncepció.

Ebben a tekintetben, ha egy strapabíró és egyben modern, indusztriális vonalat szeretnél követni, azt javasoljuk, hogy a fém kerti bútorok között szemezgess. Kellően minimalisták ahhoz, hogy bármilyen színű kiegészítővel működni tudjanak, és mivel nagyszerű felületkezeléssel rendelkeznek, biztos, hogy nem kell évről évre a festegetésükkel foglalkoznod. Általában alumínium- vagy acélötvözetből gyártják őket, amelynek hála maximálisan felveszik a harcot az időjárás viszontagságaival szemben – még az UV-sugárzás sem fog ki rajtuk.

Finomabb, lágyabb, romantikusabb és természetközelibb: ha az elképzeléseidnek ezek a hívószavai, akkor a fából készült kerti bútorok lesznek a befutók. Utánozhatatlan hangulatuk van, de sajnos a tartósságukat tekintve nem a legjobb konstrukciók. Szerencsére nincs minden veszve! Ugyan a strapabírásuk sosem lesz egy fém bútoréval megegyező, de néhányukat kemény fából faragták, szó szerint! Viccet félretéve, a keményfából készített bútorok az olajos felületkezelésükkel évekig hű társai lesznek a családi összejöveteleknek, főleg, ha évente rászánod magad az átkenésükre.

Amennyiben klasszikus módon szeretnéd feldobni az összképet, rattan bútorokkal biztos, hogy nem fogsz mellélőni. Annál is inkább, hiszen nem kell félteni őket a szélsőséges időjárástól, ráadásul az ápolásuk is rendkívül egyszerű. És még mielőtt felsejlene benned a környezetvédő aktivista, még most szólunk: a műrattanokat manapság újrahasznosított műanyagból készítik, ezért hosszú évek múlva mehetnek a szelektívbe!

Komfort és praktikum

Miután sikerült anyag szerint redukálni a piaci kínálatot, a következő lépés, hogy a kerti bútor komfortját is figyelembe vedd – a kint eltöltött énidő és a családi találkozó élményéből is sokat elvesz, ha kényelmetlen széken kell órákig ücsörögni.

Tény, hogy ehhez vagy élőben ki kell próbálnod a kiszemelt típusokat vagy vásárlói véleményeket kell végigböngészned, de megéri az energiabefektetést. Ha plusz mankóra van szükséged, célszerű a pihe-puha kerti párnás és ergonomikus kialakítással hirdetett ajánlatokra koncentrálni!

És mitől lesz praktikus egy kerti bútor? Elsősorban attól, hogy a garnitúrát nem kizárólag egy alapszettben tudod beszerezni, hanem igény szerint (ugyanolyan stílusban) akár plusz székeket és asztalokat is tudsz vásárolni mellé. Ha 4-6 főnél nagyobb a családod, ez nem javaslat, inkább alapvetés! :)

Az egyedi megközelítés felülírja a trendeket

A kerti bútor kiválasztásakor még 1000+1 gondolat felmerülhet, nem beszélve a trendekről. Viszont még utóbbi sem olyan erős faktor, mint az, hogy egyedileg, a saját képünkre formáljuk a teret.

Ahányan vagyunk annyiféleképp gondolkodunk, tapasztalunk és érzünk, épp ezért az utolsó jó tanács: ha erős elképzeléseid vannak, ne hagyd magad eltántorítani tőlük! Csakis a Te ízlésed szerint válhat a kerted a nyugalom, a harmónia és a béke szigetévé.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja