SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A papucs, a szandál tiltólistán

Szőke Judit [cikkei] - 2008-08-18
Mit vegyen fel egy férfi nyáron állásinterjúra? Nem kis fejtörést okoz a kérdés megválaszolása, pláne ha hozzátesszük: még az sem mindegy, melyik ágazathoz tartozik a vágyott munkakör...
A papucs, a szandál tiltólistán
A ruha teszi az embert – ez közhely, de sok benne az igazság. A nyári állásinterjú viselete valóban okozhat fejtörést. Akármilyen meleg van, vegyünk erőt magunkon!
E tekintetben a pénzügyi-banki és a közigazgatási szféra a legszigorúbb. A komolyabb munkakörökben a konzervatív ruházat a nyerő, még ha egyéniségünktől távol is áll. Férfiaknak nyáron is kötelező az öltöny-ing-nyakkendő összeállítás. Az öltöny legyen sötét, de semmi esetre se barna, az ugyanis unalmas ember benyomását kelti. Az interjúztatók jobban kedvelik a sötétkéket és az acélszürkét, azaz a hideg színeket. Az anyag már lehet vékonyabb, vagy bélés nélküli. Létezik olyan megoldás, hogy a hónalj részbe vékony párnákat varrnak, így elkerülhető az izzadással járó kellemetlen látvány, ami a ruha viselőjének önbizalomhiányt okozhat. És erre épp állásinterjún van a legkevésbé szükség.

Ingben jók a világosak


Ing tekintetében már engedékenyebb a protokoll, az ugyanis nyáron lehet rövid ujjú, a szín pedig  világosabb: világoskék, halványzöld. Az izzadást itt is kalkuláljuk be, ez ellen véd a pamuttrikó. Na és a nyakkendő? Amit a férfiak zöme ki nem állhat… egyszínű és az apró mintás ajánlott. Felejtsük otthon a feltűnő, rikító, humoros mintázatút! A leginkább javasolt a a bordóba hajló piros, a kék árnyalatai, a kék alapon vékony csíkozású. Az öltönyhöz nyilván  sötét, minta nélküli, hosszabb zokni és vékony talpú, fűzős, sötét cipő dukál. A kettő színe semmiképp ne üssön el nagyon egymástól, ne legyen konrasztos!
Van olyan álláskeresési szituáció, amikor a vágyott munkakör jellege lazább viseletet enged, sőt az a stílusos. Ilyen az informatikai, a mérnöki vagy pláne a kreatív munkakörök sora. A férfiak érkezhetnek márkás, minőségi farmerben, vászonnadrágban és ahhoz illő, de elegánsabb, lehetőleg galléros pólóban. Óvatosságból az adminisztratív, a logisztikai és az egyéb pozíciókra a visszafogott elegancia mentén érdemes megválasztani az öltözéket. Ekkor elmegy a világosabb öltönynadrág hosszú ujjú inggel és zárt cipővel. A nyakkendő és a zakó ez esetben elhagyható.
Ha valami tiltó listán van, az a papucs és a szandál. Az utcára, strandra való. Hasonló a helyzet a pecsétgyűrűvel, ékszerekkel is. Ezek férfiak körében is divatosak, de nem tudhatjuk, hogy az interjúztatónak belefér-e az ízlésvilágába. És állásinterjúkor, ami sorsdöntő is lehet, az ő értékítélete, benyomása a döntő.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja