SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A nők beszélnek róla, a férfiak csinálják

Családinet [cikkei] - 2014-03-08
A nők számos pénzügyi döntést hoznak naponta, mégis jóval kevésbé érzik magukat felkészültnek a pénzügyeket tekintve, mint a férfiak - közölte felmérésének eredményét a Budapest Bank az MTI-vel.
A nők beszélnek róla, a férfiak csinálják

Nők vagy a férfiak tájékozottabbak a pénzügyekben?
 
A bank közleménye szerint nincsenek érdemi különbségek a pénzügyi termékek igénybe vételét illetően a két nem között. Ugyanakkor, míg a nőknek csak egyharmada, addig a férfiaknak a fele érzi magát kellően tájékozottnak a gazdasági, pénzügyi kérdésekben. A nőkre sokkal inkább jellemző, hogy megbeszélik személyes pénzügyeiket másokkal: általában a partnerükkel, barátaikkal és családtagjaikkal.
 
Kisebb kiadásokról döntenek a nők, míg a nagyobbakról a férfiak
 
A nők inkább a kisebb, mindennapi élethez kapcsolódó költségekről - például a napi bevásárlásokról vagy a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokról - döntenek önállóan, míg autó vagy háztartási eszközök beszerzéséről gyakran egyedül döntenek a férfiak.

Ki osztja be jobban a pénzt?
    
Miközben a megkérdezettek többsége nemtől függetlenül megfontolt, óvatos gazdálkodónak tartja magát, a nők egyharmada, a férfiaknak pedig egynegyede vallotta be, hogy hajlamos többet költeni, mint amennyit megengedhetne magának, és nem tudja beosztani a pénzét.

Forrás: MTI

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja