SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tájékoztató füzet készült a gyermekek jogairól

Családinet [cikkei] - 2014-08-06
Gyermekotthonba, nevelőszülőkhöz kerülő gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókat tartalmazó füzetcsomagot készített az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).
Tájékoztató füzet készült a gyermekek jogairól

A központ honlapján olvasható tájékoztató szerint a kiadványban a gyermekjogi képviseleti segítségnyújtás mellett részletes információkat kapnak a gyerekek többek között a gyámhivatali eljárásról, a nevelésbe vétel folyamatáról, a kapcsolattartási lehetőségekről, a zsebpénz feltételeiről.
    
 
Az anyag mellékletei a nevelésbe vétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, fogalmakat, jogokat és kötelezettségeket foglalják össze a szülőknek és a gyermekeknek.
    


Az OBDK a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című kiemelt projektjének keretében elkészített kiadványával is segíteni akarja a gyermeki jogok megismerését és érvényesítését, továbbá az érintettek széleskörű tájékoztatását - írták.

Forrás: MTI
Fotó: Hans/Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja