SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, amit az édesanyád soha nem árult el neked

Családinet [cikkei] - 2015-03-02
Vannak olyan dolgok, amelyeket általában egy édesanya soha nem oszt meg a gyermekével, csak természetszerűen végigcsinálja őket. Ha belegondolunk pedig, hogy mi mindent tett értünk - sokszor anélkül, hogy kértük volna -, akkor bizonyára többször fogjuk mondani neki, hogy "szeretlek"!
10 dolog, amit az édesanyád soha nem árult el neked

1. Rengetegszer sírt miattad

Akkor először, amikor megtudta, hogy állapotos veled. Akkor is sírt, amikor megszülettél, és először tartott a kezében. Könnyezett a boldogságtól, a félelemtől és az aggodalomtól is. Sírt, mert annyira mélyek az érzései irántad. Osztozott a fájdalmadban, a boldogságodban, még akkor is, amikor ez neked fel sem tűnt.

2. Szívesen megenné ő is az utolsó szelet sütit

Ám amikor látja a tekintetedet, ahogy nézel kikerekedett szemekkel, miközben megnyalod a szád a piciny nyelveddel, nem tud nemet mondani, és inkább meghagyja az utolsó szeletet neked. Ez még boldogabbá teszi, mintha maga ette volna meg az édességet.

3. Sokszor fáj neki, amit tettél vele

Amikor meghúztad a haját, amikor megkarmoltad az éles körmeiddel, amelyeket szinte lehetetlen volt levágni. Amikor téged táplált, és te közben megharaptad. Szenvedett akkor is, amikor hasba rúgtad, és eltaláltad a bordáit. 9 hónapig hordott magában, miközben te végig feszítetted a hasát, sőt az is gyötrelmes szenvedés volt számára, amikor a világra jöttél…

4. Mindig féltett

Attól a pillanattól, hogy megfogantál, minden erejét arra összpontosította, hogy védelmezzen téged. Olyan volt, mint egy anyatigris. Ő volt az, aki nemet mondott, amikor a szomszéd kislány fel akart venni, és az is, aki összerezzent, amikor ez mégis megtörtént. Édesanyád szemében önmaga az egyetlen olyan ember, aki teljes biztonságban tud tartani.

A szíve kihagyott két ütemet, mikor megpillantotta az első lépésidet. Sokáig fent maradt, hogy lásson hazajönni, és felkelt korán, hogy lássa, mikor iskolába mész. Minden botladozásodnál ott volt a közeledben. Mindig készen állt, hogy felébresszen egy-egy rossz álomból vagy késő esti lázból. Ott volt, hogy figyelje, rendben vagy-e.

5. Tudja, hogy nem tökéletes

Rettentő kritikus saját magával szemben. Ismeri az összes vétkét, és néha utálja magát miattuk. Ráadásul, sokkal keményebb magával, mikor rólad van szó. Szeretne a világ legjobb anyukája lenni, de mivel ő is emberből van, néha hibázik. Valószínűleg még mindig próbál magának megbocsájtani ezek miatt. Ha tehetné, visszamenne az időben, hogy másképp csinálja a dolgokat. Legyél ezért kedves hozzá, és tudd, hogy mindent a legjobb tudása szerint tesz.

6. Nézte, ahogy alszol

Voltak olyan éjszakák, amikor éjjel 3-ig fent volt, és várta, hogy végre elaludj. Nehezére esett nyitva tartani a szemét, de mégis énekelt neked, és könyörgött, hogy aludj végre el. Aztán, amikor végre elszenderültél, lefektetett, de minden fáradtsága eltűnt egy pillanat alatt, amikor meglátta az angyali arcocskádat. Hirtelen annyi szeretetet érzett, amennyit nem is tartott eddig lehetségesnek, annak ellenére, hogy már teljesen kimerült.

7. 9 hónapnál sokkal tovább hordozott

Amikor szükséged volt rá, akkor felvett. Megtanulta, hogyan tartson akkor, amikor takarít, amikor eszik, sőt még akkor is, amikor alszik. Néha ez utóbbi volt az egyetlen módja, hogy egy kicsit lepihenhessen. A karjai elfáradtak, a háta megfájdult, mégis cipelt téged, amikor szerettél volna a közelében lenni. Magához szorított, szeretett, megpuszilt és játszott veled. Tudtad, hogy a karjaiban biztonság, boldogság és szeretet várt rád, ezért ő annyiszor vett fel téged, amennyiszer csak akartad.

8. Minden egyes alkalommal, amikor sírtál, összetört a szíve

Semmi sem volt annyira szomorú számára, mint hallani a sírásodat, vagy látni azt, hogy a tökéletes kis arcodat eltorzítják a könnyek. Édesanyád minden erejét bevetette, hogy abbahagyd a sírást, ám, amikor mégsem tudta megállítani a könnyeidet, akkor a szíve milliónyi kis darabra tört.

9. Téged mindig maga elé helyez

Reggeli, fürdés és zuhany nélkül indult neki a napnak, mert a te igényeidet, mindig az övéi elé helyezte. Mivel egész nap azzal foglalkozott, hogy teljesítse a szükségleteidet, ezért estére már semmi ereje sem maradt magára. Ám a következő nap szintén megteszi mindezt érted, mert ennyire sokat jelentesz neki.

10. Újra és újra megtenné

Anyának lenni az egyik legnehezebb munka. Néha erősen feszegeti az édesanyák határait. Amikor sírsz, fájdalmaid vannak, elesel, dolgozol és tanulsz, akkor hasznos tapasztalatokat szerzel. Ám egyúttal tapasztalod az is, hogy amikor örömet élsz át, akkor az sokkal nagyobb annál, mint amiről azt gondoltad, hogy lehetséges, sőt, több szeretetet érzel, mint amennyiről azt gondoltad, hogy elfér a szívedben. Az összes fájdalom, bánat, az éjszakázások és a korai reggelek ellenére, amelyeken az édesanyád miattad ment keresztül, most is újra megtenné ezeket érted, mert ennyire értékesnek tart téged. Amikor tehát legközelebb látod őt, köszönd meg neki mindezt, és tudasd vele, hogy szereted! Ezt a szót nem lehet elégszer mondani neki. 



Forrás: huffingtonpost.com
Kép: www.foter.com

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja