SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családfakutatás

Családinet [cikkei] - 2015-06-03
 [X]

Bizonyára emlékszik rá, hogy valamikor régebben látott a nagypapa vagy nagymama levendula illatú fiókjában régen elsárgult papírokat, melyeken cirkalmasan vagy éppen gyöngybetűkkel írt nevek, dátumok szerepeltek.
Családfakutatás

Talán Ön is lapozgatta a megörökölt Bibliát, melybe gondos kezek feljegyezték a születések, házasságok és a szomorú halálozások dátumait.
Emlékszik még arra, mikor gyerekfejjel hallgatta a történeteket olyan emberekről, akiknek csak a keresztnevét és tulajdonságát értette? Ugye ismerősek az efféle történetek, melyek úgy kezdődnek, hogy: „A sánta Pista bácsi, aki mindig leesett a lóról…” Szeretné megtudni, hogy kik voltak ezen történetek szereplői?
Kik azok a családtagok, akik elsárgult fotókról tekintenek Önre?

Génjeink már évezredek óta öröklődnek egyik nemzedékről a másikra.
A nemzedékek – más szóval generációk – egymás közötti kapcsolatának kutatása, felderítése maga a genealógia, azaz családfakutatás.
Sokan gondolkodnak úgy, hogy felesleges azzal foglalkozni, hogy honnan jövünk, inkább arra figyeljünk, hogy hová tartunk. Anélkül azonban, hogy ismernénk személyes jelenünk előzményeit, elődeink kilétét, életüket és cselekedeteiket, nehezebb felkészülni az előttünk álló jövőre.
Múltunk megismerése erőt adhat a mában és segítséget jelenthet utódaink számára az elmúlt korok jobb megismeréséhez, megértéséhez.

A genealógia tudománya sokáig csak a nemesi származású családokkal foglalkozott. Ezen családok számon tartották és utódaiknak jól dokumentálva átadták felmenőik családfáját, őseik történetét.

Mára ismét reneszánszát éli azok körében, akik felismerték annak fontosságát, hogy megismerjék régmúlt korok generációit.

Az elmúlt, közel 60 év alatt két generáció nőtt fel. A mai harmincasok-negyvenesek nagyszülei valamikor a XX. század legelején születtek. Most tegye a szívére a kezét és próbálja felsorolni négy nagyszülőjének nevét és pontos születési idejét! Amennyiben sikerült, úgy gratulálok, és kérem, hogy most próbálja felidézni nyolc dédszülőjének adatait!
Ha ez is sikerült, akkor Ön ahhoz az 1%-hoz tartozik aki tisztában van felmenőivel.
A ma élők túlnyomó többsége - önhibáján kívül - még nagyszülei adataira sem emlékszik, nemhogy tovább tudna haladni visszafelé az időben.

Amennyiben kérdéseire választ szeretne kapni, úgy Önnek nincs más teendője, mint konzultálni szakértőnkkel, aki az Ön igényeinek és pénztárcájának legjobban megfelelő családtörténeti kutatás módszerét fogja ajánlani.

Gyermekei, unokái hálásak lesznek Önnek azért, hogy készen kapják azt a tudást, melyet a múltból Ön nyújt át számukra!

"Hasznos szolgálatot tesz a hazának ki családja múltját feltárja,
hiszen egy-egy család múltja, a haza történelmének egy-egy lapja."

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja