SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mindenbe beleszóló, kedves, vagy éppen pletykás? - Te melyik csoportba sorolnád az anyósod?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-03-10
Egy házasság legtöbbször két főből, egy férjből és egy feleségből áll. Ebbe szokott legtöbbször becsatlakozni 2 anyós és 2 após, akik hol kedvesebben, hol kevésbé megértően reagálnak a gyermekeik életére. Aki volt valaha házas, az tudja, hogy minden anyós besorolható egy, esetleg több kategóriába, amik nem mindig járnak pozitív jelzővel. Lássuk, milyen a Te anyósod!
Mindenbe beleszóló, kedves, vagy éppen pletykás? - Te melyik csoportba sorolnád az anyósod?

A mindenbe beleszóló

Ő az a fajta anyós, akinek mindenhez van egy szava. Választás van? Ő tudja, kire kell szavazni! Nem tudod, mit főzz vasárnap? Van egy tuti receptje, amit még elrontani sem lehet! Fáj a gyerek hasa? El ne vidd orvoshoz, van egy hihetetlenül jól bevált főzete, ami minden fájdalmat megszüntet. Elég kellemetlen tud lenni, főleg akkor, ha ehhez egy kioktató hangnem is társul, hiszen tényleg úgy érzed magad végig, mintha az iskolában lennél és felelnél. Itt azonban nincs jó válasz, ha megcsinálod, akkor általában az a baj, ha visszautasítod, akkor az a baj. Sok szerencsét hozzá!


A kedves

Ez az anyós minden lány és fiú álma! Ő tényleg az az ember, akinek bármit elmondhatsz, aki fiának/lányának fogadott 2 perc alatt. Nem szól bele a házasságotokba, nem ad kéretlen tanácsokat, és nem próbál meg javítani valamin, amihez semmi köze sincs. Mindig vigyáz az unokákra, ha úgy van, segít a háztartásban, ha el vagy úszva, és bármikor felhívhatod, ha jó szavakra vágysz. Ha ilyen anyóssal rendelkezel, tedd össze a két kezed!


A hátulról támadós

Az egyik legrosszabb fajta: a szemedben próbálja játszani a kedves anyós szerepét, azonban a hátad mögött mindennek elhord, ráadásul a gyerekén keresztül próbál meg eltávolítani a családból. Nem probléma a számára az sem, hogy az unokáját kell behálóznia, ezt könnyedén és minden erőfeszítés nélkül megteszi. Érdemes vele vigyázni, és jó messzire elkerülni, na meg jó messzire költözni tőle. Ha háborúba kezdesz vele, kösd fel a gatyád, ugyanis minden követ megmozgat majd azért, hogy neki legyen igaza.


A tökéletes gyereket nevelő

Az unokája még 1 évesen nem megy? Hát hogy lehet az, hiszen a fiának/lányának már ennyi idősen doktorija volt közgazdaságtanból, ráadásul minden segítség nélkül megmászta a Mount Everestet, és természetesen kinevezték miniszterelnöknek is. Ez a fajta anyós állandóan a gyerekét dicséri, neki vannak a legszebb, legügyesebb, és legjobb gyerekei, ez nem is kérdés, Te meg csak próbálkozhatsz azzal, hogy hasonlót nevelj a sajátodból. Végül is, félig az ő tökéletes gyerekének a DNS-ét örökölte, szóval még összejöhet, nem? (ne is álmodozz róla). Mindig tud valami olyat mondani, amiben az ő gyereke első volt, nem érdemes vitatkozni vele, csak bőszen bólogatni, és legbelül konstatálni, hogy mennyi mindent változtattál meg a párodon, amióta együtt vagytok.


Az exet emlegetős

A kicsi fiának/lányának volt egy párkapcsolata, amit mindig fel kell hoznia, hiszen ő volt a tökéletes, te maximum csak másodhegedűs lehetsz utána. Gyakran felemlegeti, hogy mennyivel jobb volt a meny/vőjelölt főztje, esetleg mennyivel többet segített, vagy mennyivel kedvesebb volt a drága mamával. Próbálkozhatsz egy ideig, hogy a nyomába érj, de teljesen felesleges. Vagy közlöd a pároddal, hogy leállítja az anyóst az ex emlegetéséről, vagy akkor nem kell vele olyan sűrűn találkozni a családi viszály elkerülése érdekében (bár akkor meg az lesz a probléma, hogy bezzeg az ex mindennap látogatta, és a mai napig is megteszi ezt! Nincs jó lépés, hidd el.)


A csendes

Ez a fajta anyós nem szól sokat, néha bólogatással jelzi, hogy érti, amit mondasz, de ő az, aki elvan a saját maga kis világában. Megcsinál mindent, simán megfőz egy olyan vasárnapi ebédet, ami hét nyelven beszél, csak ő maga nem szól túl sokat. Ez akkor izgalmas, ha após is hasonló kaliberű, de Te éppen az az ember vagy, aki szeret trécselni. Szóra lehet őt is bírni valamilyen úton-módon, csak meg kell találni a megfelelő témát, amiben kibontakozhat. Ha szeretsz beszélgetni, akkor puhatolózz, de ha elvagy a csendes, keveset szóló anyóssal is, akkor nem érdemes feszegetni a határokat.


A pletykás

Az egyik legrosszabb fajta anyós: ha összekeveredik a tökéletes gyereket nevelővel és a mindenbe beleszólóssal, akkor jól melléfogtál. Ő az, aki mindent tud a faluban mindenkiről, és nem rest elmondani országnak-világnak. Vigyázzatok vele, ha esetleg unokával lepnétek meg, csak akkor mondjátok el, ha már biztos, és ha szeretnétek, hogy pillanatok alatt megtudja a szomszéd Gizi néni is. Számára nincs olyan, hogy privát szféra, simán kikotyog bármit, de fel van háborodva, ha ez pletykásnak van titulálva. Óvatosan vele, tud ő kedves is lenni, de könnyen a ló túloldalára tud esni bármilyen hír hallatán.

Te melyik kategóriába sorolnád az anyósodat?

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja