SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Hold-fázis és a fogantatás

Szőke Judit [cikkei] - 2008-06-17
Számtalan hit, még több tévhit van a várva várt gyermekáldás alapja, a fogantatás, annak ideje, mikéntje körül. Hogy milyen alsónemű van a férfin, hőmérőzés, melyik a tuti testhelyzet, ovulációs műszer... sorolhatnánk a tippeket, trükköket, amikkel a kétségbeesett párok próbálkoznak.
A Hold-fázis és a fogantatás
Nagyon érdekes, mi több elgondolkodtató az ún. Jónás-módszer, mely az asztrológia és a természetes születésszabályozás alapelveire épít, és állítólag meglepően hatékony. Segítségével a hagyományos naptármódszernél sokkal eredményesebben érhető el vagy akadályozható meg a fogantatás, illetve befolyásolható akár a gyermekünk neme is. Sokan kételkednek a módszerben, három dolog azonban biztos: semmiféle kockázata nincs és egy asszír-babiloni írástöredék szerint a nő a Hold fázisában termékeny… A naptevékenység összefügg a betegségekkel, a Vénusz kapcsolatban áll a Föld mágneses viharaival, a földrengésekhez az Uránusznak van némi köze, a bolygók hatnak egymásra, és kozmikus kapcsolat szövődik a nyári éjszaka csillagos egének sötétjében…

Jónás-módszer

A huszadik század közepe óta ismert az Eugen Jonas által kidolgozott holdfázis-elmélet. Abból indul ki, hogy a szervezetben a Hold uralma alá tartozik a gyomor, az anyaméh, az emlők, a test folyadékháztartása, az agyállomány, a likvor (agyvíz), nőknél a jobb, férfiaknál a bal szem. A Hold befolyásolja a sejtek gyarapodását, a test növekedését, s általában minden periodikus működést. A Hold huszonnyolc napos ritmusát követi a női menzesz ciklusa is. Fontos szerepe van a fogamzásban is. Napjainkra a gyakorlat bebizonyította, hogy a fogamzások nagy része valóban akkor következik be, amikor aktuálisan a Hold és a Nap távolsága, valamint egymáshoz való viszonya azonos a női radix Nap-Hold fázisával. Ennek segítségével meghatározható nemcsak a fogamzás legvalószínűbb időpontja, hanem a leendő gyermek neme, alaposabb vizsgálat esetén a szülés kimenetele, az utód életesélyei is – írja le egy szakértő a metódus lényegét.


Felkészülés minden téren

Az is vitathatatlan, hogy azoknak a pároknak (tehát a leendő apáknak is!), akik gyermeket szeretnének, fel kell készülniük testileg-lelkileg a fogantatásra. Akármilyen is a módszer, az mindenképp hasznos a baba szempontjából, ha áttekintjük életmódunkat. Hagyjuk el a dohányzást, az alkoholt (a drogról nem is beszélve), mindketten táplálkozzanak vitamindúsan, kiegyensúlyozottan, uralják testsúlyukat (a kórosan alacsony testsúly sem jó!) Mozogjanak rendszeresen! Nem árt egy általános szűrővizsgálat, és törődjünk a fokozott folsav-bevitellel!
Ügyeljünk a fejlődő magzatra potenciálisan veszélyes gyógyszerek szedésére. A káros anyagok hónapokig az anya szervezetében maradnak, így mindenképpen szükséges jóval a tervezett fogantatás előtt tudatosan felhagyni ezekkel a káros szokásokkal.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja