SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mikor szüljünk?

Dr. Petróczi István [cikkei] - 2005-10-13
Egyre több nő van, aki nem a húszas éveiben dönt a gyermekvállalás mellett, hanem csak később, harminc, sőt, akár negyvenéves kora után. A dolognak előnye és hátránya egyaránt van.
Mikor szüljünk?

Tény, hogy a "késői" szülés több kockázattal jár, viszont egy középkorú kismama nagyobb élettapasztalattal, anyagi biztonsággal és sokszor nagyobb felelősségtudattal is rendelkezik. Az a legideálisabb, ha 20 és 26 éves kora között szül valaki, de nyugodtan vállalkozhatnak gyermekáldásra az idősebb nők is.

Fiatalon azért érdemes szülni, mert míg a férfiaknál hetven naponta új ondó termelődik, addig egy nőnek kb. 400 ezer petesejtje van és egész élete során ezzel "gazdálkodik". Minél fiatalabb a hölgy, annál "teljesebb értékűek" a petesejtjei. A szervezet is több mindent bír, ha fiatalabb, kevésbé jellemző a magas vérnyomás, a cukorbetegség. Egy húszéves anya gyermekénél nem alakul ki Down-kór sem. Az idősebb korban történő szülésnek elsősorban a petesejt öregedés a hátránya. A nők a termékenység érdekében nagyon erős védelmet kapnak (a változókor előtt) a természettől a női hormon képében. Míg huszonéves férfinél már hallani olyanról, aki szívinfarktust kapott, ugyanilyen korú nőknél ez nem fordul elő.





 

Dr. Petróczi István


Dr. Petróczi István
Szülész-nőgyógyász

Elérhetőségeim:
Szülészeti-nőgyógyászati magánrendeléseim időpontjai: Budapest, VII. Hársfa utca 17: kedden és szerdán 15-19 óra között (rendelésre kérem, jelentkezzen be telefonon!)
Telefon: 06-20-470-20-80 (rendelés alatt kérem, ne hívjanak)
E-mail: drpetroczi@gmail.com
Honlap: drpetroczi.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja