SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vajna Tímea: karácsony után, 7,5 hetesen elvesztettem a kisbabámat

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-02-20
Vajna Tímea Instagram történetében írta meg, hogy 7,5 hetes terhesen elvesztette a kisbabáját. Az üzletasszony számára az endometriózis is nehezíti a teherbeesést.
Vajna Tímea: karácsony után, 7,5 hetesen elvesztettem a kisbabámat

/Kiemelt képünk illusztráció/

"Annyira boldog voltam, nőtt a hasam, és gyerekruhákat nézegettem"

Vajna Tímea már régóta vágyik rá, hogy édesanya lehessen, ez azonban eddig még nem adatott meg neki. Természetes úton és lombikprogrammal is próbálkozott. Instagram történetében beszélt arról, hogy karácsony után volt egy vetélése, 7,5 hetes terhes volt akkor. 

„A hír pedig igaz, hogy karácsony után 7,5 hetesen elveszítettem a kisbabámat. Pedig természetesen sikerült. Annyira boldog voltam, nőtt a hasam, és gyerekruhákat nézegettem. Valószínűleg egy »rossz« petesejt termékenyült meg (mivel 40 éves vagyok), és nagyon stresszes időszak áll mögöttem. A vetélés iszonyatos fájdalmakkal és görcsökkel járt, nem beszélve a lelki fájdalomról. Úgyhogy marad a lombik Amerikában és a hit” – írta Vajna Tímea, aki azzal, hogy elmeséli a történetét, másoknak is szeretne segíteni. 

Timi esetében az endometriózis is nehezíti a teherbe esést. 


Mi az az endometriózis? 

Az endometriózis azt jelenti, hogy a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Ez sok kellemetlen panaszt okozhat. 

A méhet bélelő szövettípus, vagyis az endometrium méhen kívül általában a petefészkekben vagy a hashártyáben, esetleg a méhfalban ágyazódik be, de elhagyhatja a kismedencét is: ízületben, csontban, tüdőben és agyban is megjelenhet. 

Ez cisztákhoz és összenövésekhez vezethet. 


Az endometriózis tünetei: 
 

  • fájdalmas menstruáció
  • kismedencei fájdalom
  • erős vérzés menstruációkor, illetve köztes vérzés
  • meddőség

Olvasd el ezt is: "Egy napig meztelenül feküdtem az ágyban, mert senki sem segített felöltözni..." - Egy 24 éves édesanya küzdelme az endometriózissal és a PCOS-sel

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja