SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az öt érzékelési mód játékos fejlesztése - 4. rész - Ízlelés

Családinet [cikkei] - 2011-08-19
Az étkezés mindannyiunknak jól ismert élvezetet okoz. Íz érzékünket azonban csak ritkán használjuk helyesen. Mindent utólag is megsózunk, cukrozunk, fűszerezünk. Itt az ideje, hogy egyszer ízesítés nélkül is finomítsuk az ízlelésünket. A következő gyakorlatokkal tudatosan fejleszthetitek az ízérzékelést.
Az öt érzékelési mód játékos fejlesztése - 4. rész - Ízlelés

Legalább egy héten egyszer vezessetek be az étrendbe egy új fogást. A gyerekeknek ki kell találni, milyen összetevőkből készült az étel.

Rendezzetek vízkóstolót. Különböző vízfajtákat tegyetek az asztalra, egyforma poharakban. Melyik ízlik a legjobban, és miért? A vizeket lehet pontozni is.

Készítsétek el a szószt, vagy öntetet az ételhez, a konyhában szorgoskodó gyermekeiddel együtt. Kóstolják meg ők, mi hiányzik még belőle, vagy miből van túl sok benne. Mellesleg még főzni is megtanulnak közben.

Próbáljátok meg ugyanannak az ételnek a különféle állagát is. Pl. hogy ízlik az alma vagy répa felkarikázva, reszelve, vagy szósznak, pürének elkészítve. Melyik formája ízlik jobban, és miért?


Kössétek be egymás szemét és tegyetek az asztalra különféle falatokat, majd tessétek meg egymást. Megtapasztalhatjátok, mennyire másként ízlenek a megszokott ételek, ha nem látjátok őket.

Az öt érzékelési mód játékos fejlesztése - 1. rész - Látás
Az öt érzékelési mód játékos fejlesztése - 2. rész - Hallás
Az öt érzékelési mód játékos fejlesztési - 3. rész - Szaglás
Az öt érzékelési mód játékos fejlesztése - 5. rész - Tapintás

Fotó: www.foter.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja