SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A gyermekek díjmentes balesetbiztosítása az őszi szünetben is érvényes

Családinet [cikkei] - 2014-10-27
Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így az őszi szünetben is érvényes - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Kommunikációs Főosztálya.
A gyermekek díjmentes balesetbiztosítása az őszi szünetben is érvényes

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelezték, a biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is vonatkozik.
    

A biztosítási védelemben - kormányrendelet alapján - 3 éves koruktól 18. életévük betöltéséig részesülnek a magyar állampolgárok. A szolgáltatás automatikusan jár jelenleg mintegy 1,6 millió gyermeknek és fiatalnak, díja az államot terheli - közölte az NFM.
    
Hozzátették, hogy a biztosítók az elmúlt években több száz millió forintot fizettek ki a károsultaknak. Tavaly csaknem 14 ezer kárigényt teljesítettek, az esetek döntő többségében csonttörések miatt.


    
A szülők az idei évre közbeszerzés alapján kiválasztott szerződött partner, a Groupama Garancia Biztosító honlapján tájékozódhatnak a kárigény bejelentéséről és érvényesítéséről - tájékoztatott a minisztérium.

Forrás: MTI
Fotó: cocoparisienne/pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja