SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit tehetsz a gyermeked biztonságáért XXI. századi módszerrel

Németh Gáborné Laura [cikkei] - 2015-12-01
Aggódtál már nagyon a gyerekedért? Érezted már milyen igazságtalan, hogy a kutyádat, ha elveszíted, egy chippel lehet azonosítani, de a gyerek lehet, hogy soha nem kerül elő?
Mit tehetsz a gyermeked biztonságáért XXI. századi módszerrel
Hogy mennyi veszély leselkedhet szeretteinkre onnantól, hogy elhagyják az otthonunkat és nincsenek a felügyeletünk alatt, nem kell felsorolni egy anyának sem. Ami viszont szuper, hogy a XXI. században élünk, ahol már erre is találtak megoldást! 
 
A GPS-el és vészhívóval ellátott karóra, és egy mobil applikáció segítségével mostantól mindig tudhatod, hogy hol van a gyermeked. 
 
Összeszedtük miért szuper ez a találmány, figyelj:
 
  • Láthatod, hogy épp hol van a gyermek, ha pl az óvodai kirándulás miatt aggódsz, vagy kamaszod ment el éjszakába nyúlóan bulizni, vagy akár csak kiment futni egy több km-es távot egyedül.
  • Ha bajban van - eltévedt, megtámadták, elvették a mobilját stb. -, akkor az óra segítségével vészjeleket küldhet 3 megadott számra, vagy akár beszélni is tudtok ezen keresztül!
  • Szuperbiztonságos, mert ha megszűnik a GPS vétel, akkor további két másik módszer is a rendelkezésetekre áll, hogy beazonosítsátok hol tartózkodik éppen.
  • A követéstörténet funkcióval utólag is láthatod, merre járt gyermeked a nap folyamán. 
  • A "virtuális kerítés" funkciót kisgyerekes anyukák fogják a legjobban értékelni: meghatározhatsz egy bizonyos területet (pl. a játszóház, játszótér, vagy a park biztonságos részét), ahol nyugodtan játszhat csemetéd akkor is, ha épp kikerül a látószögedből. Ha elhagyja ezt a területet, az óra azonnal jelez neked és mutatja, hogy hol van szemed fénye.
  • Apró extraságok: küldhetsz szívecskét, ha megdicséred a gyereket (megbeszélhetitek, hogy 5 szívecske után jár valami jutalom), beállíthatsz ébresztőt az applikáción keresztül, hogy ne aludjon el a gyerek, vagy látod, ha készül lemerülni és szólni kell, hogy tegye töltőre.
Kislány GPS karóra K3Amikor megláttuk a GPS karórát, azonnal beleszerettünk. Szerettünk volna többet megtudni róla, ezért megkérdeztük a cég ügyvezetőjét, mit érdemes tudni az általuk forgalmazott termékekről. 
 

Hogyan működik a GPS óra? 

 
A készülék belső GPS rendszere kommunikál a szülő okostelefonjára telepített alkalmazással, ami valós időben mutatja meg, hogy hol tartózkodnak épp gyermekeik. Egy belső riasztási funkcióval is rendelkezik, ami jelzi a szülőknek, ha a gyermek elhagyta például az iskolát, vagy az óvodát.
 

Miben más a GPS óra mint a többi, hasonló készülék a világhálón?

 
Az első és legfontosabb tulajdonság, a profi, prémium minőség. Számos GPS órát forgalmaznak a világban, azonban nem mindegyik működik együtt a magyar szolgáltatókkal. Hosszú időn át tartó, alapos tesztelés és kísérletezés után került kiválasztásra a jelenleg forgalmazott típus, amihez egyedi szoftvert készített a gyártó cég. 
 

A GPS óra a gyermeknek is biztonságérzetet ad

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy maguk a gyerekek érzik szükségét a GPS órának, mikor egyedül járnak edzésre, és mire hazafelé mennek már egész korán besötétedik. Nem mindenki vallja be, de ilyenkor nem egyszerű az utcán, egyedül.
Ugyanakkor a még nem egyedül közlekedő kisebbeket is megnyugtatja mikor elkezdik az iskolát, hogy azért marad náluk valamilyen lehetőség, amivel baj esetén elérik aput-anyut. 

Kamasz GPS karóra JT2

Egy óvodásnak és egy kamasznak más az ízlése, más a csuklómérete...
 
Ez így van, épp ezért többféle méretben és stílusban kaphatók az órák, és van külön fiú- és lány design is. 
 

A GPS óra nem csak a gyerekek védelmére használható

 
Létezik időseknek készült, nagy számlappal, egy vészgombbal rendelkező óra is. Így távol élő, magányos szülőket, nagyszülőket is nagyobb biztonságban tudhatunk, ha esetleg baj éri és nem tud segítséget hívni. Ha elcsúszik otthon a fürdőszobában, vagy az utcán lesz rosszul, az óra segítségével egy gombnyomással elér minket, és ha nem tud beszélni, mi akkor is látjuk, hol van és azonnal intézkedhetünk. 
 

GPS órával nyomon tudjuk követni, amíg külföldre utazik a gyerek nélkülünk?

 
Ilyenkor ugyanúgy, ahogy a mobilt is, a gps órát is át kell állítani roaming szolgáltatásra arra az egy-két hétre, minimális extra díjért, a szolgáltató tarifái szerint.
De ha nem állíttatjuk át, akkor is megtaláljuk a gyereket két másik technikai módszer segítségével, csak úgy nem teljes pontossággal, hanem egy kb. 100 m-es háromszögön belül.
 

Tud-e még valamilyen extra szolgáltatást a készülék? 

 
Beállíthatunk rajta úgynevezett „fehér számokat”. Ez azt jelenti, hogy csak a megadott számokról hívhatják a gyereket. Így nem történhet meg az a baki, hogy egy korábban más által használt telefonszámon pl. telemarketingesek hívják a csemetét tanítási idő alatt. 
Természetesen ez a másik irányba is igaz: csak az általunk beállított három telefonszámot hívhatja a gyerek a karórával, így nem kell aggódnunk a telefonszámla miatt sem. 
 

A gps óra karácsonyi ajándéknak is kitűnő 


Egy óra mindig elegáns ajándék, de ezekkel az extra tulajdonságokkal nem csak a megajándékozott örül, hanem a szülő is, aki adja. 
 
Ha szeretnél ilyen órát vásárolni, kattints a www.gpsorak.hu webáruházra!
 

A Családinet olvasói számára felajánlunk a családinetes vásárlásaik mellé egy 3.000 Ft-os gpsorak.hu kupont, amit december 31-ig használhatnak fel.
 
 
 
Tudtad?
Magyarországon évente egy kisvárosnyi gyerek tűnik el! Tavaly 16 885 körözést adtak ki 18 év alattiakra eltűnés miatt, ők az összes eltűnt ember mintegy 84 százalékát jelentik.
Az eltűnt gyerekek világnapja május 25-e, az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és társaira emlékezve. A kisfiút akkor engedték el egyedül hazulról iskolába a szülei, de az iskolabusz megállójához soha nem érkezett meg. Azóta a hiába keresett gyerekeké közül az ő esete vált a legismertebbé New Yorkban. Etant 2001-ben holtnak nyilvánította a bíróság. A fiú megölését 2012-ben beismerte egy férfi, ám a gyerek holtteste nem került elő.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Hatalmas karambol történt pénteken, Sallai Nóra és 5 éves kisfia életéért jelenleg is küzdenek a kórházban. Egy 15 éves lány is azok között volt, akik azonnal odarohantak a baleset helyszínére, hogy segítsenek. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább.
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
A szerkesztő ajánlja