SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kedves emberek okoznak örömet vadidegeneknek - szívmelengető játék terjed az interneten

Németh Noémi [cikkei] - 2024-08-05
Csodahelyre bukkantunk a Facebookon: már közel 60.000-en csatlakoztak a Random, kézzel készült kedvességek nevű Facebook-csoporthoz. A tagok azon dolgoznak nap mint nap, hogy mosolyt csaljanak egy idegen arcára - ez pedig sikerül is, és gyakran egészen megható történetek kerekednek ezekből a "találkozásokból".
Kedves emberek okoznak örömet vadidegeneknek - szívmelengető játék terjed az interneten

"Kedves megtaláló! Nem vesztem el, rád vártam!"

Kovács-Timár Zsófia egy évvel ezelőtt hozta létre a csoportot egy külföldi FB-csoport nyomán: célja az volt, hogy mások is megtapasztalhassák a kreativitás örömét. Ő maga addigra beleszeretett a horgolásba, és szívesen töltötte ezzel az idejét a babavárás alatt.

A külföldi minta alapján szerette volna, ha Magyarországon is létrejön egy olyan csoport, melynek tagjai kedves alkotásokat hagynak el az ország különböző pontjain, hogy mosolyt csaljanak a megtalálók arcára.

Két polippal indult a történet: elsőként ők keltek útra 2023. július 18-án. "Az első random kedvességek útra keltek! 😍 Lássuk bejelentkezik-e majd az új gazdájuk! 🙏" - írta első posztjában a csoport tulajdonosa, Kovács-Timár Zsófia.

Az egyik megtaláló végül jelentkezett is.
 

Kovács-Timár Zsófia fényképe
 

A Random, kézzel készült kedvességek nevű csoport azóta hatalmas népszerűségnek örvend, mára közel 60.000 taggal: ma már naponta több mint 300 poszt születik a pici ajándékok szétszórásáról és megtalálásáról.

"A
 csoport nem működhetne a számtalan önzetlen alkotó nèlkül, akik többen a kezdetek óta csoporttagok" - hangsúlyozza Zsófia.

Van aki horgol, más ékszert készít vagy köveket fest, vasalható gyurmából készít díszeket, szivecskék, kulcstartók, karkötők találnak gazdára - felsorolni is nehéz lenne, mi mindent láthatunk ebben a csoportban már egyetlen nap alatt is. Ami viszont mindegyikre igaz: hogy a készítője egy angyal, a megtalálójának pedig tényleg boldogabb lesz a napja.
 



Szoboszlai Anna fényképe
 

"Tegnap az Egri játszótéren a kislányom talált egy csomit. Először mondtam neki, hogy tegye vissza mert biztos egy másik kisgyereké. Majd megláttam a szöveget 🥹
Még altatásnál is vele volt, el sem engedte 💕
Úgyhogy nagyon köszöntjük aki kirakta mert nagyon nagy boldogságot okozott vele a 2 és fél éves kislányomnak🥹❤️"
- írta valaki egy posztban.
 

Ez a csoport egy békés kis sziget a Facebook háborgó tengerén

Aki napi szinten használja a közösségi média platformjait, az pontosan tudja, hogy egyre nyomasztóbb, ami a kommentek között zajlik. Ebben a közegben szó szerint felüdülés benézni néha a csoportba, ahol csak önzetlenséggel, kedvességgel és kreativitással találkozunk. 
 

Kondor Anett képe
 

Anett már több csomagot is elrejtett - Kondor Anett képe
 

Itt nincs kritika, negatív gondolatok, támadás, csak megható posztok, amik tényleg mosolyt csalnak az ember arcára. És némelyik talán egy pici könnycseppet is a szembe.
 



Kiss Györgyné képe - Ramóna így örült a kis ajándéknak
 

Szívmelengető történetek nap mint nap

Minimális rosszindulat sajnos néha itt is felbukkan, de ezeket az admin igyekszik kezelni, és megőrizni ezzel a csoport varázsát. Zsófia rengeteg kedvességgel találkozik nap mint nap a bejegyzések jóváhagyása során - de akadnak köztük egészen megható történetek is. Édesanyaként ő a következő történetet emelte ki:

"Hálás vagyok a kisfiam arcán a mosolyért. Mert ő különleges. (Ahogy minden egyes gyermek az, de nekem ő a legkülönlegesebb kisember az egész bolygón)...Ő másképp szeret, ő másképp kommunikál ( beszélni nem tud), ő másképp kíváncsi, őt más dolgok kötik le, ő máshogy látja a világot. Ő autista.💙🩵
De az öröme őszinte és ha valamit megszeret ő nagyon ragaszkodik. 

Ő most boldog, mert lett egy új barátja, aki nem akarja állandóan megsimogatni, elvenni a játékait, megvígasztalni felesleges érintésekkel, nem akarja megfogni vagy megölelni, amikor ő nem kéri az érintést. Neki most egy olyan barátja lett akire szüksége van. 😇🥰

Szóval köszönöm a készítőnek 🥰"
-

írta egy posztoló anyuka, miután megtalálták gyermekével az egyik ajándékot.

De Zsófia egy másik megható történetet is megosztott velünk, mely Skribekné Oláh Mária posztjával indult. 

A hölgy összebarátkozott egy kisfiúval, Zétivel, és ő lett a "fogadott unokája". A kisfiú két hétre kórházba került - Mária pedig készített néhány kis kukacot, és Zétit bízta meg a feladattal, hogy elrejtse őket a kórház és játszótér környékén.
 

Skribekné Oláh Mária fényképe


A kedves gesztus nemcsak a kis beteg megtalálóknak, de Zétinek is hatalmas örömet okozott.

"Rendkívül boldogan teljesítette a rá bízott feladatott. Anyuka beszámolója szerint nagyon boldog volt, szinte elfelejtkezett a betegségről. 
A hónap végén ismét jönniük kell Kaposvárra, ezért gyorsan készítek néhány csomagot, hogy ismét megbizhassam e nemes feladattal. Említettem neki telefonon, így nem félve a vizsgálattól, hanem várakozásteljesen számolja a napokat az utazásig.
Nekem ez így  dupla öröm"
- írta Skribekné Oláh Mária következő posztjában.
 

Skribekné Oláh Mária fényképe


Végül az egyik megtaláló anyukája is jelentkezett.

"Nagyon- nagyon nagy az öröm és mérhetetlenül boldog a kisfiam hála neked. Több mint két hét szörnyű kórházi kezelés után egy kis boldogságot csempésztél az életünkbe. Nagyon hálás vagyok érte és az is maradok. Hatalmas hálám és tiszteletem a tiéd azért amit csinálsz. Isten tartsa meg jó szokásod és téged is még nagyon sokáig erőben egészségben. 😊🫂😘💐" - írta.

 

A csoportban letölthető fájlok segítik a kis alkotások elkészülését: például ingyenes szabásminták és nyomtatható kísérőszöveg. Az ajándékok mellé ugyanis egy kis cetlit is elhelyeznek a készítők, amire a következőt írják:

"Kedves Megtaláló! Nem vesztem el, rád vártam! Ha mosolyt csalok az arcodra, vigyél haza! Ha szeretnél te is mosolyt csalni a készítőm arcára, tölts fel rólam egy képet a "Random, kézzel készült kedvességek" facebook csoportba! Legyen csodás napod!"
 

Popovics Adrienn képe, ő Gyulán találta ezt a szépséges nyakláncot


Családi programmá vált az önzetlen kedveskedés

Az ötlet zseniális, a készítők nagyon ügyesek, a megtalálók pedig szorgosan töltik fel a fényképeket a csoportba. Így kerülnek egymással kapcsolatba idegenek a való világban és az interneten is - hatalmas szükség van erre a sok-sok kedvességre és önzetlenségre napjainkban. 

Zsófia azt mondja,

rengeteg fiatalt, gyereket és családot mozgat meg a kezdeményezés. Amikor találnak egy elrejtett kedvességet, a gyerekek azonnal alkotóvá szeretnének válni és tovább folytatni a hagyományt, amibe belecseppentek - így válik családi programmá a közös alkotás és az ajándék elrejtése.

Mi még nem találtunk kincset, de annyira szeretnénk a részesévé válni a kezdeményezésnek, hogy addig is úgy gondoltuk: a készítők közé mindenképp beszállunk :) Csatlakozz te is és vond be a gyerekeidet is - ebben a csodában tényleg érdemes részt venni.

Kiemelt kép: Soltész Evelin képe

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Súlyosbodó visszérhelyzet nyáron? Így előzhetjük meg

Súlyosbodó visszérhelyzet nyáron? Így előzhetjük meg

Minél magasabb a hőmérséklet nyáron, annál kevesebb ruhát hordunk. A lenge öltözet vagy fürdőruha viselete azonban nem mindenki számára felszabadító érzés. Sokan küzdenek ugyanis visszerekkel, amelyek a melegben még feltűnőbbé válnak és gyakran fájdalmasak. A Budai Egészségközpont érsebész főorvosa, dr. Barta László összefoglalja a visszérrel kapcsolatos tüneteket, a leghatékonyabb megelőzési módszereket és a kialakult betegség kezelési lehetőségeit.
Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

A testsúlygyarapodásnak legtöbbször természetes oka van: több energiát viszünk be, mint amennyit leadunk. De vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy hormonális háttere lehet a hízásnak - elsősorban ilyen, ha más okkal nem magyarázható a testsúly növekedése. Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa, kóros elhízásra szakosodott specialista azokat a gyakoribb endokrinológiai betegségeket vette számba, amelyek hízást okozhatnak.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
A szerkesztő ajánlja