SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Van, amin nem fog a válság (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

B.Kiss Andrea [cikkei] - 2011-03-21
Már tavaly elkezdődött. Jött a tervezgetés, milyen anyagból legyen a kosztüm, milyen színű legyen a nyakkendő, milyen táncot mutassanak be. És persze jöttek a viták, mert mindenki mást akart. Augusztusban már tanulni kezdték a táncot. A gyerekek tele várakozással, lelkesedéssel készültek a nagy napra, ami teljesen érthető, hiszen nekik az utolsó év igazi mérföldkő. Azon viszont már nem árt elgondolkodni, hogy jó néhány szülő is vérre menő dolgot csinált a szalagavatóból.
Van, amin nem fog a válság (Cikkíró pályázatra beküldött írás)


Nem felejtem el azt a rendkívüli szülői értekezletet, ahol szegény osztályfőnök hiába próbálta békés mederbe terelgetni a hangulatot. Akadt anyuka, aki csak mondta-mondta, mit hogyan kellene, és nem átallott csúnyán ráripakodni arra a kislányra, aki az osztály nevében intézte a szervezéssel járó feladatokat. Bevallom, már akkor sem értettem, miért kell ebből ekkora ügyet csinálni. De aztán nagy nehezen végre összeállt minden.

Később már csak a pénztárcát kellett gyakran nyitogatni, és az ezresek menetrendszerűen vándoroltak a nagy cél felé. Kosztüm ára, blúz ára, cipő ára, tánctanár díja, fotó-videós díja, diszkófények, meghívók és ezzel még nincs vége. Hiszen a lányok mindegyike a legszebb akart lenni azon a napon. Ezért aztán irány a kozmetikus, fodrász, manikűrös, pedikűrös. Szóval válság ide, vagy oda, a szalagtűző színvonalán nem látszott meg a pénzhiány.


Az anyagi csőd felé haladva eszembe is jutott, hogy a mi időnkben nem volt vita, mert a jól bevált matrózblúzt viseltük minden iskolai eseményen, így a szalagtűzőn és a ballagáson is. Humoros kis műsort adtunk, amihez otthonról vittünk tundra bugyit, otthonkát, svájci sapkát, és egyéb kellékeket. A hajunkat kamaszosan feltűztük, otthon sminkeltünk, festett körmöt meg egyébként sem lehetett viselni a suli falain belül. Szóval nem sokba került akkoriban ez a rendezvény, mégis szépek voltunk, és szüleink könnyes szemmel néztek minket.

Persze, ők is nagyon szépek voltak külön-külön, és együtt is. Olyanok, amilyenek talán soha többé nem lesznek. Ezzel kárpótolták az anyagi veszteséget.


Fotó: hecht1969 http://piqs.de/fotos/27600.html

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja