SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, amire tanítsd meg a kamasz fiadat

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-07-05
Kamaszt nevelni nem könnyű: bármit mondunk, az papolásnak tűnhet. Érdemes azonban a következő dolgokat megbeszélni vele úgy, hogy közben megtaláljuk a közös hangot, amire tényleg vevő (lehet).
10 dolog, amire tanítsd meg a kamasz fiadat

 

10 dolog, amire jó, ha megtanítanod a kamasz fiadat

  1. Ismerd fel mások fájdalmát

    Az emberek érzései fontosak. Ha valaki szomorú, ne hagyd figyelmen kívül. Kérdezd meg, mi bántja, és próbálj segíteni, akár egy jó szóval is.

  2. Ne robbants ki háborút 

    Vita lesz, ez biztos. A haverokkal, osztálytársakkal, az edzésen, a parkban. Tanuld meg, hogyan oldd meg békésen. Ha balhé van a haverokkal, beszéljétek meg nyugodtan, ne kezdj el ordibálni, káromkodni. Békésebben is meg lehet oldani a konfliktusokat - és így utólag nem is kell majd szégyellned magad a viselkedésedért.

  3. Pénz = Szabadság 

    Ne szórd el az összes zsebpénzed kajára, édességre. Próbáld meg beosztani, spórolj valamire, amit tényleg szeretnél. Nagyon jó érzés lesz, hogy végre te magad tudtad megvenni, amire vágytál.

  4. Ne csak a kanapén punnyadj

    A mozgás fontos. Menj el bringázni, futni, kosarazni a parkba, focizni, vagy sétálj egyet. Ettől nemcsak jobban fogsz kinézni, de jobban is érzed majd magad.

  5. Felelősség? Igen, az is kell 

    Ha hibázol, vállald be. Ez nem a világ vége. Mindannyian hibázunk nap mint nap. Én is! Tanulj belőle és lépj tovább.

  6. Keresd a megoldást, ne a problémát

    Ha valami nem működik, ne dobd el az egészet. Gondolkodj, hogyan lehetne megjavítani. Imádni fogod azt az érzést, hogy sikerült valamit megoldanod - és nagyon fontos, hogy ezt megtanuld.

  7. Beszélj, de figyelj is

    Tanuld meg jól kifejezni magad, de azt is, hogyan hallgasd meg a másikat. Ez minden kapcsolat alapja.

  8. Tudd, mi a fontos

    Gondolkodj el azon, mi a fontos számodra. Család, barátok, tanulás, sport, a hobbid, a zene, vagy valami más? Miért olyan fontos? Mi lehet vele a célod a jövőben? Az önismeret nagyon fontos, már most elkezdheted kiismerni magad.

  9. Egyenrangúak vagyunk

    A lányokat tiszteld és figyelj rájuk. Egyenrangúak vagyunk, viselkedj is így velük, és imádni fognak.

  10. Maradj pozitív

    Az élet néha nehéz, de próbáld megtalálni a jót benne. Találj egy hobbit, ami kikapcsol, legyen az zene, sport vagy akármi más - ezt bármikor segítségül hívhatod, amikor a padlón vagy.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

A testsúlygyarapodásnak legtöbbször természetes oka van: több energiát viszünk be, mint amennyit leadunk. De vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy hormonális háttere lehet a hízásnak - elsősorban ilyen, ha más okkal nem magyarázható a testsúly növekedése. Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa, kóros elhízásra szakosodott specialista azokat a gyakoribb endokrinológiai betegségeket vette számba, amelyek hízást okozhatnak.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
A szerkesztő ajánlja