SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Harcolj és szeress édes gyermekünk! (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Szeifert Zsuzsa [cikkei] - 2011-03-29
Abban a társadalmi formában élünk, amikor nehéz dönteni arról, hogy az ész, vagy a szív adhat erőt a sikerhez. A kitartáshoz erő kell, az erőhöz szív, ami előrevisz. Ehhez pedig sok szeretet, bátorítás, kézfogás és ölelés szükséges.
Harcolj és szeress édes gyermekünk! (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Arra tanítjuk a gyermekeinket, hogy legyen önálló, mert önmaga életéért csak ő felel, csak magára számíthat.

 
Tanuljon, képezze magát, sportoljon, beszéljen legalább két fő nyelven, a saját anyanyelvén kívül. Ne sírjon, ha valami fáj, nyomja el érzéseit, fojtsa el vágyait, mert úgy sem törődik vele senki, és mert gyengeséget mutatni, ténylegesen a gyengeség jele.
Apa nem sír, mert a férfiak nem sírnak, apa belül vívja saját harcait, vagy kudarcait. Ha van is problémája, nem mutatja, inkább elvonul. Anya összeszorítja a fogát, teszi a dolgát, számon kéri a gyereket, mi volt az iskolában, történt-e említésre méltó dolog, esetleg van-e befizetnivaló. De érzelmekről beszélni, minek… Nem szokás megkérdezni a gyereket: mit éltél át akkor, amikor felolvasták a nevedet, hogy te voltál az, akinek a dolgozata értékelhetetlen volt. Nem szokás dicsérni, hogy büszke vagyok rád lányom, mert szépen táncolsz, jó a mozgásod, vagy mert szépen választékosan beszélsz és jó a modorod.
 
Nem divat a fiúra büszkének lenni, mert segített valakinek vagy, mert udvarias volt és átadta az ülőhelyét a buszon. Kézzelfogható bizonyítékra van szükség, olyanra, ami különleges, de ha az sem volna elég, akkor még többet szeretnénk. Az elvárások nagyok, a mérce magas, csak nem mindegy miben és az sem, milyen eszközt használunk a megszerzésre.
 
Gázolj, taposs, könyökölj, mert ha nem teszed, mások megelőznek. Aki nem tud kitűnni, feltűnni akar, - az emberi természet ilyen. Arra vágyunk vegyenek észre, szeressenek, és ha kifogytunk az erőből, kétségbeesett néma sikoly jelzi, hogy bizony probléma van. Kallódunk, csapongunk, keressük a védettséget, az erőt és bandázunk nagyokat, elindultunk a lejtőn…
 
Mentsük meg gyermekeinket, szeressünk önzetlenül, tisztán, hogy a példa örök legyen a következő nemzedék számára is.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja