SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elképesztő videó: így reagál a pici, amikor először lát képet a dédnagymamájáról - anyukája szerint az ő reinkarnációja a kislány

Németh Noémi [cikkei] - 2024-07-16
Az előző életek emlékei különösen érdekes és vitatott téma a pszichológia és a parapszichológia területén. Az elmúlt évtizedekben számos olyan eset került napvilágra, amelyekben gyerekek részletes és meglepően pontos beszámolókat adtak korábbi életeikről. Ezek a történetek nem csupán a családokat döbbentették meg, hanem a tudományos közösséget is kutatásra ösztönözték. Videót is mutatunk egy olyan kislányról, aki egészen megdöbbentően reagál dédnagymamája fotójára, és azt mondja, ő maga látható a képen.
Elképesztő videó: így reagál a pici, amikor először lát képet a dédnagymamájáról - anyukája szerint az ő reinkarnációja a kislány

Gyerekek, akik emlékeznek az előző életeikre: valós történetek és tudományos vizsgálatok

Cameron Macaulay esete

Cameron Macaulay, egy skót fiú mindössze két és fél éves volt, amikor részletesen kezdett mesélni egy másik életről. Cameron azt állította, hogy korábban egy Barra nevű szigeten élt, amely Skócia nyugati partjainál található. Elmondása szerint egy fehér házban lakott, ahonnan repülőgépek szálltak fel és egy "Shane Robertson" nevű férfi volt az édesapja.

Dr. Jim Tucker, a Virginiai Egyetem pszichiátere, aki az ilyen esetek vizsgálatára specializálódott, felkereste Cameront és családját. A család ellátogatott a Barra szigetre, ahol Cameron meglepően pontosan felismert helyszíneket és részleteket mondott el. Valóban létezett egy fehér ház, amely a Cameron által leírt helyen állt, és a helyiek is emlékeztek a Robertson családra, akik ott éltek.

James Leininger esete

James Leininger, egy amerikai fiú szintén rendkívüli részletességgel emlékezett egy előző életére. Kétéves korában kezdett rémálmokat látni, amelyekben egy repülőgéppel zuhant le. James részletesen leírta, hogy egy amerikai pilóta volt a második világháborúban, akit "James" -nek hívtak, és akinek repülőgépét a japánok lelőtték.

Bruce és Andrea Leininger, James szülei kutatni kezdtek fiuk állításai után, és megdöbbentő felfedezéseket tettek. James Huston Jr., egy második világháborús pilóta valóban létezett, és pontosan úgy halt meg, ahogyan azt James leírta. A család találkozott James Huston Jr. túlélő rokonaival, akik megerősítették a részleteket, amelyekről James mesélt.

Egy magyar kislány elképesztő beszámolója

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy magyar kislány négyéves korában kezdett el mesélni az anyukájának az előző életeiről, de más érdekességeket is megosztott vele.

"Szeretted az anyukádat nagyon ugye?
– Igen. De Te sokkal jobb anyukám vagy. A kedvenc anyukám – ez sok mindent megmagyaráz ma már arról, miért mondta mindig így… “Te vagy a kedvenc anyukám!”.
– És mi van apukáddal? Ő is újra született?
– Nem. Apukámnak “nem volt kívánság gyöngy a kezében, ezért nem született újra”.
– Az fontos az újra születéshez, a gyöngy?
– Igen. Akinek nincs, az nem jön újra. Tudod, mit nem értek anya, hogy ebben az életemben hogyan tudtad leolvasni a homlokomról a nevemet, mielőtt megszülettem!
– Hogy érted ezt, hogy a homlokodról?
– Hát úgy, hogy amíg a csillagokban vagyunk, egy szalag van a homlokunkon a nevünkkel és mindig csodálkozunk, hogy az anyukánk hogyan tudja olyan messziről leolvasni róla!"


A kislány, aki azt mondja dédnagymamája fotójára, hogy ő maga látható a képen

"Mindig is úgy gondoltam, hogy a kislányom valójában a nagymamám egy új testben" - kezdi a videót a fiatal édesanya.

A nő videóra vette a pillanatot, amikor először mutatott egy képet a kislányának a nagymamájáról - a reakciójától azonban megdöbbent, és mások véleményére is kíváncsi.
 

@upso.theenigma Baby recognizes a woman from another time #mystery #spirit #past #reincarnation ♬ sonido original - The Enigma


Itt is meg tudod nézni a videót: https://fb.watch/tm3RYxRARj/

 

Dr. Ian Stevenson kutatásai

A reinkarnáció jelenségének legismertebb kutatója Dr. Ian Stevenson volt, aki több mint 40 éven keresztül vizsgálta a gyerekek előző életbeli emlékeit. Dr. Stevenson több mint 2500 esetet dokumentált, és számos könyvet írt a témában.

Dr. Stevenson kutatásai során számos olyan esettel találkozott, ahol a gyerekek olyan részleteket ismertek előző életükről, amelyeket normális körülmények között nem tudhattak volna. Egyik híres esete egy indiai fiú, Ravi Shankar volt, aki részletesen leírta előző életét, beleértve a családját, lakóhelyét és halálának körülményeit. Stevenson mindezt alaposan kivizsgálta és megerősítette a gyerek által közölt információk hitelességét.

A rengeteg feljegyzett eset alapján a következőket állapította meg:

  • A legrészletesebb leírásokat 2-6 év közötti gyerekek adták. 7-8 éves korban már kevesebb ilyen beszámoló született, később pedig el is maradtak teljesen
  • Rendkívül pontos, részletes leírással szolgáltak helyekről, ahol sosem jártak, emberekről, akikkel sosem találkozhattak, és néha olyan szavakat is használtak, amelyek nem lehettek a saját szókincsük részei
  • Ezeknek a gyerekeknek gyakran voltak rémálmaik, sokan közülük rossz alvók voltak

Dr. Stevenson biztos volt benne, hogy a családok nem hazudtak a beszámolóikban, se nem színezték ki a történeteket csak azért, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek - sőt. A legtöbb esetben inkább nyugtalanította őket a gyermekük viselkedése, és nem akarták, hogy sokan tudjanak arról, amiket mesélt.

Bár az ilyen történetek továbbra is vitatottak, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy számos esetben a gyerekek olyan részletekkel szolgálnak, amelyek nehezen magyarázhatók meg pusztán véletlennel vagy fantáziával.

A reinkarnációval kapcsolatos kutatások még mindig gyerekcipőben járnak, de az olyan tudósok munkája, mint Dr. Ian Stevenson és Dr. Jim Tucker, új perspektívát nyújt a lélek természetének és a tudat fennmaradásának megértéséhez.

Az előző életekről szóló beszámolók mindenképpen elgondolkodtatóak, és arra ösztönöznek minket, hogy tovább kutassuk az emberi létezés mélyebb rétegeit - akár hiszünk a reinkarnációban, akár nem.

Indexkép: The Enigma / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja