SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Különleges könyvek karácsonyra gyerekeknek

Családinet [cikkei] - 2008-11-12
Karácsony közeledtével számos egyedi és színvonalas könyvet kínál a Naphegy Kiadó az érdeklődőknek. A művészi és egyben mesés illusztrációkkal és borítókkal ellátott könyvek szórakoztatva oktatják a gyerekeket, így egyszerre jelentenek tartalmas és örömteli karácsonyi ajándékot.
Különleges könyvek karácsonyra gyerekeknek
A karácsonyi ünnepek közeledtével mindannyian dilemma elé kerülünk az üzletek roskadásig rakott polcait látva: mivel is ajándékozzuk meg szeretteinket?  Ha hatalmas kínálatból választva fontos, hogy ne csak pillanatnyi örömöt jelentő, hanem hosszú távon is tartalmas, és eszmei értéket is képviselő ajándék kerüljön a fa alá, a Naphegy Kiadó legújabb kiadványai a lehető legjobb választásnak bizonyulnak. Igényes kialakítású, művészi értéket is jelentő, mégis mesebelien kedves könyveket ajánlanak olvasóik figyelmébe a karácsonyi időszakra.

A kiadó vezetői a kiadványok összeállításánál nem csak arra fektetnek hangsúlyt, hogy az elkészült könyvek szórakoztassák a gyerekeket, hanem az is elengedhetetlen szempont számukra, hogy játékosan fejlesszék is őket, fenntartsák a kíváncsiságukat. A vidám és színes borítók és tarkabarka illusztrációk sem csupán véletlenszerű választás eredményei: a könyvek illusztrálását is elismert művészek végezték. Ebből a kívánalomból a Naphegy Kiadó tulajdonosai nem engednek, ezért is képviselnek az általuk kínált könyvek hosszú távon is értéket.

Manapság természetesen az elérhető ár is fontos szempont a választásban, a karácsonyi előtti költekezési őrület során pedig még nehezebb eldönteni, mire mennyi pénzt szánunk. A gyerekkönyv kiadó erre is odafigyelt, és megfizethető áron kínálják portékájukat. A legkedveltebb kiadványaik közé tartozó Böngészők már mini változatban is megjelentek. Ezek könnyed hordozhatóságuk mellett azért is praktikusak, mert akárhány gyereket is kell megajándékoznunk, biztos, hogy mindegyiküknek jut belőle.

Ráadásul most már igazán nem kell sokáig keresgélni, ha a Naphegy Kiadó könyveiből szeretnénk válogatni. Októberben megnyitotta kapuit a kiadó által üzemeltetett Anno Mesebolt Budapesten, az I. kerületben, a Krisztina tér 7. szám alatt, ahol nosztalgikus hangulatban, számos érdekes program és kiállítás, valamint játékok mellett minden könyvet megtalálhatunk.

A Naphegy Kiadó karácsonyi kínálata:

Guido Wandrey: Egy nap az állatkertben

 Egy egész nap az állatkertben sok izgalmas kalandot kínál. Rengeteg a látni- a felfedeznivaló. Aki igazán szemfüles, minden oldalon megtalálhatja a pimasz kismajmot, aki elcseni Sanyi piros sapkáját. Segíts Sanyinak a keresésben! A négyrészes sorozat kötetei akár a zsebben is elférnek, így a gyerekeknek utazás vagy kirándulás közben sem kell nélkülözniük kedvenc mini böngészőjüket.

Guido Wandrey: Egy nap a vidámparkban


Egy egész nap a vidámparkban remek mulatság. Rengeteg a látni- a felfedeznivaló. Van itt körhinta, lovagvár és kalózhajó! Aki jó megfigyelő, minden oldalon megtalálhatja Csutakot, aki kolbászt szeretne enni. Segíts az ikreknek és a mamájuknak, hogy megtalálják a kis szökevényt!


Guido Wandrey: Egy nap a városban
 
Egy egész nap a városban sok izgalmas kalandot kínál. Rengeteg a látni- a felfedeznivaló. Még tűzoltókkal is találkozhatunk és megfigyelhetjük őket munka közben. Aki pedig igazán szemfüles, minden oldalon megtalálhatja Foltost.  Foltos Anna és Peti kutyája, és éppen egy cicát vett üldözőbe. 

Guido Wandrey:  Egy nap a tengeren

Egy tengeren töltött nap bizony remek kaland. Mi minden felfedeznivaló van egy tengerjáró hajón! És amíg barangolunk a hajó fedélzetén, kereshetjük Lizával a csintalan papagájt, aki már a felszálláskor megszökik a kalitkából. Misi bácsi és Tamás, a hajósinas is segítenek.

Jutta Gorschlüter: A Mikulás és a kiscica

A fekete kiscica dideregve és rémülten bolyong a téli erdőben. Már egészen el van keseredve, amikor arra jár szánján a Mikulás. Akiről kiderül, hogy nem csak csokit rejt a gyerekek csizmájába, hanem titkos kívánságokat is teljesít. Legyen szó kisgyerekek vagy kiscicák kívánságairól. Van, aki új otthont, van, aki új barátot kap a Mikulástól ajándékba. A könyv gyönyörű illusztrációi különleges adventi hangulatot árasztanak.

Jonathan Emmett: Téli varázslat

A négy részes sorozat második részében kíváncsi Vakondok barátunk továbbra is a természet csodával ismerkedik. A Holdról már megtanulta, hogy nem ezüsttallér, és hogy nagyon messze van, de a téli erdő újabb csodákkal várja. Ezúttal varázsgyémántra bukkan a hóban. A mese végére fény derül a gyémánt titkára, és azt is megtanuljuk, hogy a természetet nem birtokolni kell, elég, ha gyönyörködünk megannyi kincsében.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja