SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Wellington bélszín karácsonyra - recept

Családinet [cikkei] - 2014-12-16
A Mi kerüljön az asztalra karácsonykor? című cikkünk receptje.
Wellington bélszín karácsonyra - recept

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg-os bélszín (vagy sertésszűz)
  • 250 g csiperke gomba
  • 10-12 szelet füstölt sonka (pl. pármai, serrano vagy fekete erdei)
  • 500 g leveles tészta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 g vaj
  • 1 csokor friss vagy egy evőkanál szárított kakukkfű
  • 1 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • 2 evőkanál mustár

1. Tisztítsuk meg a bélszínt a hártyáktól, majd egy akkora serpenyőben, amekkorába belefér, pirítsuk meg (közepes vagy nagy lángon) minden oldalát olívaolajon. Előtte sózzuk, borsozzuk. Kb. 2-3 perc kell minden egyes oldalnak, akkor jó, amikor aranybarna kéreg sült rá.

2. A gombákat tisztítsuk meg, majd robotgépben vágjuk egészen apróra. Arra azonban figyeljünk, hogy ne egyenletesen daráljuk őket, (hanem szaggatottan) mert különben leveses lesz a darálék állaga.

3. A hús szaftjába tegyük bele a gombát, és nagy lángon pirítsuk addig – folyamatos kevergetés mellett – , amíg el nem főtte a levét, és egy jól formázható pép nem lesz belőle.

4. Terítsünk le egy asztalra frissentartó fóliát, és erre tegyük rá téglalap alakban a pármai sonkát úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, és a hús hosszánál legalább 10-10 cm-rel nagyobb felületet adjanak. Ha ez kész, akkor vigyük fel a gombakrémet a sonkákra olyan szélesen, mint amilyen széles a hús. Miután a bélszínt rátettük a sonkára, tekerjük fel a fólia segítségével, és tegyük hűtőbe minimum fél órára, hogy összeálljon. Ha van több időnk, akkor akár egy éjszakán át is tárolhatjuk hűtve.

5. Bontsuk ki a tésztát, és tegyük rá a húst, majd kenjük meg a belső részt tojással, hogy biztosan alaposan összetapadjon a tészta. Tekerjük be vele a húst úgy, hogy minden oldalát befedjük. Tojással kenjük meg a tetejét is, majd tegyük a sütőbe.

6. 200 fokon kb. 25-30 percig kell sütni ahhoz, hogy közepesre süljön. Ez persze függ a hús nagyságától is.

7. Ha kész, pihentessük legalább 10 percig, hogy a szaft át tudja járni a húst, majd kb. 1,5-2 cm-es szeltekre vágva tálaljuk. Ideális köret hozzá valamilyen saláta.


Kép: Wikipedia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja