SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sváb pompos Edina módra

Szőke-Kiss Lászlóné Edina [cikkei] - 2011-05-04
A Töki pomposként emlegetett finom kemencés lángos változata. Van ahol Langallóként emlegetik. Ahány hely annyi szokás, de egy biztos, hogy nagyon finom!
Sváb pompos Edina módra

Tészta:

  • fél kg 39g ch tartalmú teljes kiörlésű, napraforgó magos liszt 
  • 5-10 dkg fehér liszt
  • 1,5 dl olaj
  • fél élesztő
  • 3 dl meleg víz
Feltét:
 
  • szalonna (kenyérszalonna, de jó hozzá bármilyen szalonna) apróra vágva
  • 5 dkg szárazkolbász (vagy bármilyen, lehet szalámi is)
  • 1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve
  • 1 nagy doboz tejföl, + 2 ek. liszt
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
pomposA tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, és meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, egy 20x30- as tepsi alját kiolajozunk vékonyan, és beleigazítjuk egyenletesen a tésztát.

200 fokon kb. 10-15 percig sütjük, majd kivesszük,  és megkenjük a liszttel, ételízesítővel, reszelt fokhagymával és reszelt sajttal elkevert tejföllel. Tetejére rászórjuk a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, és visszatesszük sülni, kb. 20 percre, vagy amíg szép barnásra nem sül. Sütés után kivesszük hűlni kb. 30 percet, és után kockákra vágjuk.
 
Jó étvágyat! smiley

 

2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja