SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sörben párolt Brassói aprópecsenye, vegyes zöldséggel

Szoboszlai Beáta [cikkei] - 2011-05-19
Igazi finomság, amit bármikor el lehet készíteni, akár friss, akár fagyasztott zöldségekkel.
Sörben párolt Brassói aprópecsenye, vegyes zöldséggel

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 1 kg hús (sertés, szárnyas, stb.)
  • 10-20 dkg bacon szalonna,
  • 3 db répa,
  • 2 db egész petrezselyem,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 üveg borsó befőtt (kb. 40-50 dkg),
  • 20- 40 dkg csemege kukorica,
  • 3 dl világos sör,
  • só, delikát, bors, pici pirospaprika,
  • olaj,
  • 1 kg burgonya.

(Készíthetjük fagyasztott zöldségekből is, a mexikói keverék kitűnő választás hozzá.)

sorben_parolt_brassoiA család egyik nagy kedvence a Brassói. Gyermekkoromban ünnepi ebédnek számított. Sörben párolva, pedig még különlegesebb. A sör, azért jó, mert puhítja a húst és különleges ízt ad az ételnek. Az alkohol kifő belőle, ezért e miatt sem kell aggódnunk.

Mint mindig, elsőként alaposan mossuk meg a hozzávalókat most is. Aprítsuk fel a hagymát, a szalonnát és a húst vágjuk kicsi kockákra, vagy csíkokra. Tegyünk fel 2-3 evőkanányi olajat egy nagyobb fazékban forrósodni, majd ebben pirítsuk meg a hagymát és a szalonnát. Néhány perc után, hozzátehetjük a húst is és pirítsuk tovább, míg a hús meg nem kérgesedik( beletehetjük a csontot is, ha csontos húst veszünk). Ezután öntsük fel a sörrel és kb. 20- 30 percig pároljuk fedő alatt, közepes hőmérsékleten. Közben a zöldségeket is feldarabolhatjuk kicsi kockákra. A petrezselyemnek a zöldjét is aprítsuk fel és tegyük az ételhez. Készítsük elő a borsót és a kukoricát.

Amint megpárolódott a hús, tegyük hozzá a zöldségeket. A borsónak a levét is öntsüksorben_parolt_brassoi2 hozzá, ha konzerves, vagy befőttes változatot vettünk. Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal, majd szükség szerint öntsük fel vízzel, ha nagyon elfőtte a sört. Főzzük tovább még kb. fél órát.

Köretnek sültkrumplit készítsünk mellé. Ehhez hámozzuk meg a krumplit, vágjuk fel hasábokra és bő olajban süssük ropogósra.

Tálaláskor helyezzük a sültkrumplit a tányérra és tegyük a pecsenyét a tetejére. Ízlés szerint tehetünk rá ketchupot, majonézt, vagy tejfölt, de ezek nélkül is simán megállja a helyét.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Hatalmas karambol történt pénteken, Sallai Nóra és 5 éves kisfia életéért jelenleg is küzdenek a kórházban. Egy 15 éves lány is azok között volt, akik azonnal odarohantak a baleset helyszínére, hogy segítsenek. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább.
Alzheimer-kór - hetente érkeznek az új kutatások eredményei

Alzheimer-kór - hetente érkeznek az új kutatások eredményei

A társadalom elöregedésével egyre többeknél válik realitássá az Alzheimer-kór, ami a demencia egyik fajtája. Ez a betegség nagy terhet ró a családokra és az egészségi ellátó rendszerre, ezért is lehetséges, hogy szinte hetente jelennek meg új kutatási eredmények a témában. Dr. Prinz Géza, a Neurológiai Központ neurológusa, pszichiáter, infektológus az Alzheimer Világnap alkalmából ezen kutatásokból válogatott és felhívta a figyelmet arra is, milyen fontos a betegség korai felismerésére épülő kezelés.
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
A szerkesztő ajánlja