SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyümölcszselé

Szoboszlai Beáta [cikkei] - 2011-05-16
Mivel közeleg a forró nyár, ideje, hogy egy hűsítő finomsággal is megismertesselek titeket!
Gyümölcszselé

Hozzávalók:

  • 1 csomag zselatin por (piros)
  • Eper, kivi, alma
  • Édesítőszer/cukor

Az elkészítése nagyon egyszerű, a nagy melegben pedig kimondottan jól esik az embernek.

Először a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, majd aprítsuk fel kockára, karikára- kinek, hogy esik jobban. Ezután tegyük őket egy tálba.

A zselatinport, a zacskón előírt mennyiségű hideg vízben kikeverjük - sokkal finomabb zselét kapunk, ha víz helyett piros multivitamin elnevezésű, rostos levet használunk -, majd forraljuk fel, tegyük bele az édesítőt - nem kell túl sok, kb. a zselatin vízmennyiségéhez adagoljuk -, és amint sűrűsödni kezd, de még folyik, gyorsan öntsük rá a darabolt gyümölcsökre. Jól rázzuk össze, hogy mindenhová elérjen, majd tegyük hűtőbe. Hagyjuk állni 2-3 órát, majd kiboríthatjuk tányérra.

Tipp: Ezt az egyszerű finomságot, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Tehetünk bele citrusféléket, narancsleves zselével, vagy erdei gyümölcsöket, almaleves zselével. Sokféleképpen variálhatjuk, szájízünk szerint.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja