SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Házi Raffaello

Szoboszlai Beáta [cikkei] - 2011-05-17
Az egyik legfinomabb csemege házi készítésű változatát szeretném bemutatni nektek, ami ugyanolyan isteni, mint az eredeti.
Házi Raffaello

Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

  • 4 evőkanál cukor,
  • 150 ml víz,
  • 25 dkg vaj,
  • 40 dkg tejpor,
  • 30 dkg kókuszreszelék,
  • A közepébe mandula, vagy mogyoró.

Az elkészítése nem követel nagyobb szakértelmet. Nincs más dolgunk, mint fogni, egy közepes méretű fazekat és elsőként szirupot főzni a cukorból és a vízből. Hagyjuk felforrni, majd húzzuk félre. A vajat vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük a szirupba. A kókuszt is öntsük bele, majd a fazekat helyezzük vissza a tűzhelyre. Alacsony hőfok mellett kavargassuk, míg a vaj el nem olvad. Ekkor mehet bele a tejpor is. Kavarjuk csomómentesre, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk meghűlni. Amint ez megtörtént, tegyük hűtőszekrénybe és 1-2 órát dermesszük, míg formázhatóvá nem válik. Én egy teljes napot hagytam a hűtőben, de csak azért, mert aznap már nem volt kedvem golyózgatni.

Miután formázható állapotba dermedt, egy tálba szórjunk kókuszreszeléket - ebbe fogjuk a golyóinkat bele forgatni - és készítsük ki a mandulákat, vagy mogyorókat a közepébe. Nem árt, ha alaposan átnézzük őket, mielőtt a golyókba dugdossuk, mert elég kellemetlen, ha egy véletlenül rajta maradt héj darabkától, valakinek letörik a foga.

Most jön a legjobb rész, ami kicsit a gyerekkori gyurmázásra emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy itt nyugodtan eszegethetünk a masszából. Na meg azzal, hogy csak egyféle formát készítünk. Szóval, vegyünk egy csipetnyit a masszából - én a kisebb golyókra esküszöm, de lehet nagyobbakat is csinálni -, dugjunk bele egy szem mandulát, vagy mogyorót, majd szép körkörös mozdulatokkal a tenyereink között, gyúrjunk golyót belőle. Ezután forgassuk a kókuszreszelékbe és készen is van. Hűtőben érdemes tartani, mert a melegben a benne lévő vaj megolvad és a raffaellónk ragacsossá válik. Hidegen tartva viszont megtartja a formáját. Nagyon finom édességet kapunk belőle.

Tipp: A közepébe tehetünk koktél cseresznyét, vagy aszalt gyümölcsöt is.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Indexkép: adriennf / Flickr

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja