SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Variációk egy témára

Kókai Kata [cikkei] - 2004-08-18
Egy brit tudós szerint a félrelépésre való hajlam genetikai okokra vezethető vissza. Tehát ne váljunk, ha félrelép a férj? Az első válásnál könnyebb a döntés. De néha a második is elkerülhetetlen.
Variációk egy témára

A válások többségének oka a két fél összeférhetetlensége. Míg a nők barátnőik segítségében, vagy gyermekeikben keresnek vigaszt, addig férfi társaik gyakran a szexualitásban, és persze egy másik nőben vélik megtalálni a gyógyírt. Sokszor okozza a tökéletesnek hitt párkapcsolat végét egy harmadik fél. Aki lehet, hogy nem szebb, okosabb, még csak nem is vonzóbb: egyszerűen egy út a meneküléshez.

Egy angol kórház professzora, Tim Spector úgy véli megtalálta a hűtlenség okát, mely egyértelműen a génekben keresendő. A kutató több egypetéjű ikerpárnál felfedezte; ha az egyik testvér félrelép, majdnem 60 százalék az esély rá, hogy a másik is megteszi ugyanezt. Ez a viselkedésforma leginkább egypetéjű ikreknél figyelhető meg, a közel egyforma génállománynak köszönhetően.

Persze maga a génállomány nem befolyásolhatja viselkedésünket teljes mértékben. A gyermekkorban megtanult minták (szülő, környezet) is befolyásolhatják hozzáállásunkat.

Anyós-após, a kapcsolat megrontója?

Anyós. Ha meghalljuk ezt a szót, végig fut a hideg a hátunkon. Van, akinek azért, mert még nincs, de már előre fél, más pedig már rendelkezik rossz tapasztalatokkal.

Vannak olyan szerencsés nők, akik anyósuk szeretetét, támogatását élvezhetik.

De egyre kevésbé toleráns társadalmunkban sokak ennek ellenkezőjét kénytelenek megélni. Legyen szó akár anyósról, apósról, szülőkről vagy testvérről: a családon belüli diszharmónia, ellenszenvesség mindig vitákat szül.

Hűtlenség és kapuzárási pánik

Évtizedek alatt változott a norma, mi is változtunk. Objektíven megfogalmazva: régen túl szigorúak voltak az erkölcsök, ma túl lazák. Nagyapáink idejében miért nem esett egyetlen férfi sem áldozatul a kapuzárási pániknak?

Mert nem volt rá ideje. Anno, nagyon régen, az emberek naphosszat dolgoztak a megélhetésért, s egy család fenntartása nagy büszkeség volt. Nem volt karrier, sem versengés a szomszéddal. Ma már egy család megléte csupán "középszerű" életet jelent.

Válás ötven felett- statisztikák

Felnőttek a gyerekek. Míg korábban ők alkották a beszédtémát, addig most, hogy kiszálltak a fészekből, túl sok idő marad egymásra. Sokan nem tudnak ezzel mit kezdeni, átértékelik a kapcsolatukat.

  • Egy 2000-es felmérés szerint a válók többsége az 50 feletti korosztályból került ki!
  • A két legfőbb válóok a hűtlenség (ld. Kapuzárási pánik), és az alkoholizmus volt.
  • Négy százalékkal nőtt az egyedülálló szülők száma.
  • 12 000-rel kevesebb a családok száma, mint néhány évvel ezelőtt...

Összegezve a statisztikákat: napjainkban kevesebb időnk (s talán kedvünk?) jut arra, hogy kielégítő minőségű családi életet éljünk. Gyakran hiányzik a tolerancia, az alkalmazkodás képessége. Egy rossznak hitt házasság is menthető, ha ezt még időben felismerik.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
A menstruáció előrehozása: így NE csináld! - Tények és veszélyes tévhitek

A menstruáció előrehozása: így NE csináld! - Tények és veszélyes tévhitek

Az élet különféle eseményei - mint például egy nyaralás, egy fontos találkozó vagy egy sportesemény - gyakran igénylik, hogy a nők előrehozzák vagy késleltessék menstruációjukat. Ezzel kapcsolatban azonban számos tévhit kering, és van, amelyik kifejezetten veszélyes és tilos is - Dr. Elek Csaba nőgyógyász szakértőnket kérdeztük a témáról.
Ezért kell rögtön lecserélni a vizes fürdőruhát

Ezért kell rögtön lecserélni a vizes fürdőruhát

A nyári hónapokban gyakran előforduló húgyúti fertőzések komoly kellemetlenséget okozhatnak, különösen a nők körében. A megnövekedett hőség, a strandolás és a nem megfelelő higiéniai szokások mind hozzájárulhatnak a fertőzések kialakulásához. A Budai Egészségközpont urológus főorvosa, Dr. Póth Sándor összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a témában, továbbá hasznos tanácsokat ad a megelőzésre és a kezelésre vonatkozóan.
Meglepő tények a látásunkról - Mindannyian színvakon születünk

Meglepő tények a látásunkról - Mindannyian színvakon születünk

A szem a testünk második legbonyolultabb szerve, ennél már csak az agyunk bonyolultabb. A látást annyira alapvető képességnek vesszük, hogy szinte bele sem gondolunk, mennyi mindent köszönhetünk neki. Az alábbi érdekességeket elolvasva pedig rá fogunk döbbenni, hogy eddig igencsak keveset tudtunk egyik legértékesebb részünkről.
A szerkesztő ajánlja