SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jótékony veteránautók szállták meg Budapestet

Családinet [cikkei] - 2009-07-14
Nem mindennapi látvány tárult a budapesti Roosevelt téren sétáló járókelők elé a hétvégén: július 11-én, szombaton érkezett a fővárosba a Donau Masters nemzetközi veteránautós túra közel 90 járműből álló mezőnye. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Duna-menti oldtimer túra résztvevői idén is 2500 euróval támogatták az SOS-Gyermekfalu Magyarországot.
Jótékony veteránautók szállták meg Budapestet

Az 1976. december 31. előtt gyártott autók Ulmból, 960 km megtételét követően érkeztek a mogyoródi Hungaroringre, ahol az átlagtartó versenyfeladatok vártak a résztvevőkre. A Hungaroringre a kecskeméti SOS-Gyermekfaluból érkező gyerekek közül is kilátogattak néhányan. A mezőny ezt követően rendőri felvezetéssel ért célba a Roosevelt téren, ahol nagy érdeklődés fogadta a gyönyörű, gondosan karbantartott autóritkaságokat.

A résztvevők között számos híres-neves típus képviseltette magát, így például a Jaguar E-Type, melyet Az Angyal című sorozat forgatásához is szerettek volna használni, de a Jaguár akkori elnökének elutasító döntése után, Roger Moore végül mégsem ülhetett ebben a modellben.
A teljesség igénye nélkül néhány modell a mezőnyből: ott volt az 1963-ban bemutatott Maserati Mistral egyik példánya, egy 1966-os Ford Galaxie, illetve a Dallas óta Bobby Merciként elhíresült Mercedes SL is.

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Donau Masters túra gálavacsoráján került átadásra a 2500 euró összeget szimbolizáló csekk. A csekket Manfred Hommel, a Donau Masters Club elnöke adta át Jávorszky Ivánnak, az SOS-Gyermekfalu Magyarország nemzeti igazgatójának.

Az eseményket az érdeklődők élőben követhették Twitteren is:
http://twitter.com/DonauMasters

Donau Masters Club

A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát. Az 1976. december 31. előtt gyártott veterán járművek között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is teljesítik az Ulm-Budapest közötti, közel 960 km-es távot.



A Donau Masters célja, hogy négy Duna-menti ország - Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország - gazdasági és kulturális kapcsolatait ápolja. A látványos túra nemes gesztussal is párosul, hiszen a Donau Masters résztvevői 2006 óta évente 10 000 euróval támogatják a négy ország SOS Gyermekfalvait.


SOS-Gyermekfalu

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa privát alapokon álló, politikai és felekezeti elkötelezettségektől mentes, kiemelten közhasznú szervezet. Elsőként és a legnagyobb civil szervezetként vagyunk jelen a magyar gyermekvédelemben. A világ második legnagyobb gyermekvédelmi civil szervezeteként 132 országában működik.
Az SOS-gyermekfalvakban vér szerinti családjukat elveszett, vagy azt nélkülözni kényszerülő gyerekek kapnak család alapú, hosszú távú, szeretetteljes gondoskodást.
Az első gyermekfalu 1986-ban Battonyán, a második 1990-ben Kecskeméten, majd a harmadik 1993-ban Kőszegen nyitotta meg kapuit. Egy gyermekfaluban 10-12 családi ház található, ezek mindegyikében egy SOS-anya nevel 6-8 gyermeket. A nálunk felnövő gyerekek a települések helyi iskoláiba járnak, a helyi közösségek tagjaiként nőnek fel. 
A gyermekfalvak mellett ifjúsági házak működnek (Szegeden, Lajosmizsén és Sében), melyek a falvakból kikerülő, s az önálló életüket hamarosan megkezdő fiataloknak nyújtanak otthont.
Jelenleg Magyarországon mintegy 300 gyermek és fiatal él az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa gondoskodásában.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja