SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kormos Anett - Neveljünk! Csak tudatosan!

Kormos Anett [cikkei] - 2010-06-14
Legyen mindenki tudatos szülő! De ha mindenki nem is, akinek nincs gyereke, az mindenképpen.
Kormos Anett - Neveljünk! Csak tudatosan!

Ma döntöttem. A nagyobbik lányom élsportoló lesz, a kisebbik pedig elismert művész.

A nagynak napi tizenöt textilpelenka-emelés az előírt mennyiség. Kezdetben. Minden héten emelünk öttel. Ezen kívül minden nap kétszer el kell kergetnie a húgát a fürdőszoba ajtóig. Ott egy kicsit meg is verheti - elvégre fontos az erőnléti alapozás. Ha épp nem érez vágyat arra, hogy fizikai fölényét fitogtassa (erre az elmúlt években még nem volt példa), akkor az is elég, ha bakot tart neki, amíg az felmászik a WC-re. Természetesen szigorúan odafigyelünk a bevitt kalóriamennyiségre, valamint az izomtömeg-növelésre. Még néhány év, és vizeletmintát is leadatok vele havi rendszerességgel, hogy ellenőrizzem, nem él-e illegális doppingszerekkel (pl.: túrórudi, epres nyalóka).  A sportakadémiát, ahova majd járnia kell, már kiválasztottam, az edzőt, aki majd kihozza belőle a maximumot, előre kifizettem (remélem, megéli az árát), már csak az olimpiai aranyra kell összeszednem a pénzt.


A kicsinek napi hat órát kell különböző kézműves tevékenységekkel foglalkoznia, hogy fejlődjön a finommotoros mozgása. (A durva motoros már állatira fejlett.) Áramot vezettem a műanyag kisszékébe, hogy ha az ecset netalántán leszalad a papírról, okozhassak némi figyelmeztető bizsergést.  Hogy az ecset még véletlenül se repülhessen ki a kezecskéből, finoman mindig bekenem teknokolrapiddal. A kicsit már most bevezetem a tudatmódosítók világába, elvégre az alkotáshoz nem árt némi fantáziaélénkítő. (Hagyom, hogy megszagolja az alkoholos filcet és a ragasztót, és a felett is szemet hunyok, amikor nyom egy kis temperát a szájába.) Természetesen a képzőművészetin már fizetem az iskolapad bérleti díját, a földig érő tarisznya pedig a szekrényben. Ja! És azt majd elfelejtettem, hogy mindezek mellett mindkét lányom szépségkirálynő lesz. Egyszerre. És felfedezik a C-vitamint. Újra.

Némely részletek még kidolgozásra várnak, de lényeg a lényeg, elhatároztam, hogy én is felpattanok a „tudatos szülők vagyunk”- divathullám hátára. (Az én hullám hátára meg majd a gyerekek pattannak fel. )

Kormos Anett további cikkei ide kattintva olvashatóak.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja