SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Út a csendhez...

Fáczányi Dóri [cikkei] - 2011-05-03
Legutóbb ígértem, hogy folytatom a CSEND megtalálásához vezető utat... lassan végre itt az ébredő tavasz, menj ki a természetbe, és sétálj egy nagyot az erdőben, ülj le egy fatörzsre, és hallgasd a madarakat, az erdő hangjait. Üzennek a fák, a bokrok.
Út a csendhez...

meditacioTalán egy vagy két éve történt meg velem, hogy az erdőben sétáltam Csillebércnél, és az egyik völgy mélyén egyszer csak egy kaput formáltak a fák koronái, melyből olyan energia áradt, hogy minden elhomályosodott, és szinte megszédített az energiaáramlás. A csodás érzés egy-két percig tartott, míg átsétáltam a kapun, majd hátranézve bezáródott mögöttem. Kis ideig álltam némán, megrészegülve a látványtól. Majd lassan visszaállt minden az eredeti állapotba. Ha olvastátok a Mennyei próféciát James Redfieldtől, akkor tudjátok, miről beszélek... fantasztikus érzés volt. (Itt jegyzem meg, ha még valaki nem olvasta, itt az idő, hogy pótolja)

Kijönni ebből az energiabőségből elég ambivalens érzés volt. Telve energiával, a csend hangjától elvarázsoltan, mégis némi szomorúsággal, az előbb érzett bőségtől megválni... Az itt eltöltött idő felért egy meditációval, mely mint tudjuk a lélek táplálója. Ja igen, és nem kell hozzá dél-amerikai esőerdő, hogy megtapasztald! Nem kellenek nagy dolgok, apró pillanatokról beszélünk. Meg tudod számolni hányszor szoktál felnézni az égre? Szoktad figyelni a felhők formáit, a napsugarakat? Meditáció az is, ha kirekesztjük a külvilág zaját, és magunkba szívjuk ezeket az élményeket. Töltődj fel!


Aki rendszeresen gyakorolja a meditációt, annak megváltozik a külvilággal való kapcsolata. Sokkal toleránsabb lesz környezetével, és ellenállóbb lesz a szervezete is. Érdemes megcsinálni a következő tesztelést magunkon. Ha haza mész, és egyedül vagy, figyeld meg, hány elektronikus dolog van körülötted, amit azonnal bekapcsolsz? Esetleg több is kell, hogy elvond a figyelmedet saját magadról és ne félj a csendtől? Megy a tv, szól a zene, számítógép, telefonálsz? Mindegy mi, csak szóljon valami, ami eltereli, hogy nem vagyok egyedül??? Ha így van, akkor figyelj... Próbáld meg tudatossá tenni az egészet. Ne kapcsolj be annyi mindent, fokozatosan vond meg magadtól a zajforrásokat. Milyen érzés? Majd egy kis idő után figyeld, hogy egyáltalán bekapcsolsz-e valamit? Azt fogod észre venni hamarosan, hogy jó a CSEND! Nem kell félned, hogy egyedül vagy, hisz sose vagy egyedül!

" A világ dolgai a könnyűvel kezdődnek, ezért a bölcs sohasem a naggyá lett dolgokra hat; így  valósít meg nagy dolgokat."(Müller Péter)

A felnőttek már nem élvezik, ha csöndben lehetnek... Te még hallod a gondolataidat?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
A szerkesztő ajánlja