SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Amikor a felnőttek netfüggősége egy ártatlan gyermek életébe kerül - megrázó kisfilm

Németh Noémi [cikkei] - 2015-04-14
Ez az a videó, amit mindenkinek meg kellene nézni, aki nem képes letenni a telefonját egy percre sem. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy szörnyű tragédia lehet a vége annak, ha az emberek a mobiltelefonjukra tapadva élik az életüket.
Amikor a felnőttek netfüggősége egy ártatlan gyermek életébe kerül - megrázó kisfilm

A kisfilmen egy fiatal nőt láthatunk, amint egy kislánnyal sétál. A nő a mobil világában elveszve, a külvilágról tudomást sem véve halad az utcán, így történhet meg az is, hogy egyszer csak elveszti a kislányt. 

Mikor rájön a kicsi, hogy magára maradt, hiába szalad segítségért. Telefonjukba merülő felnőtteket lát mindenhol, akármerre szalad. Rájön, hogy ő egyszerűen láthatatlan egy olyan világban, ahol mindenki csak a képernyőt bámulja. Senki sem veszi észre azt, hogy egy pici lány éppen kétségbeesve, egyedül szaladgál az utcán.
Pár perc múlva a nőnek is feltűnik végre, hogy valami hiányzik... ám hiába kérne segítséget, hiszen nincs egy olyan ember az utcán, aki valóban figyelne, és esetleg láthatott volna valamit. 

 

Az ijedten elfutó kislány és a vezetés közben mobilozó lányok találkozása pedig végzetesen alakul...

A fenti kisfilm sajnos egyáltalán nem túlzás, és nem is a jövőről szól, hanem a jelenről. Nézz csak körül egy kicsit az utcán. Akármerre mész, mindenhol ezt fogod látni. Miért nem tudunk egy lépést sem tenni a telefonunk nélkül?

Ha nem változtatunk ezen az életvitelen sürgősen, ha már a volán mögött sem tudjuk levenni a szemünket a telefonról, akkor tényleg mindennaposak lesznek az ilyen tragédiák. Tegyünk ellene!!!
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja