SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nagy iskolatáska teszt

Családinet [cikkei] - 2019-08-05
Már csak egy hónap és a gyerekek visszatérnek az iskolába. Persze ezt nekik nem kell még nagyon mondani, hadd élvezzék még a szünetet, de mi, szülők már ilyenkor elkezdünk készülni a tanévkezdésre. A nagyobb üzletláncokban már kaphatóak az iskolatáskák, úgyhogy a Maradok a pénzemnél blog
belevágott a tesztelésükbe. Az anyagminőségen, a méreteken és a funkciókon túl értékelték a kényelmet is, hisz a gyerek a megvásárolt táskával fog iskolába járni, akár több éven keresztül.
Nagy iskolatáska teszt


Hol vásároltunk?

Az Auchan, TESCO, SPAR, LIDL és Hervis üzletek saját márkás termékeit teszteltük.

Szerettük volna, ha a teszt az iskolatáskát használók lehető legszélesebb körének segít a választásban, ezért olyan méretű táskákat vásároltunk a tesztre, amelyek praktikusak és kényelmesek lehetnek az általános iskola felsőseinek és a középiskolásoknak egyaránt. A 40 cm-nél magasabb és 28 cm-nél szélesebb táskák azok, amelyek alkalmasak lehetnek ennek a korosztálynak.

Táskák


A tesztelés folyamata

Az iskolatáskákat felpróbálta a 145 cm magas fiú és a 165 cm magas leány tesztelőnk is. Itt köszönjük meg nekik a tesztben nyújtott támogatást, észrevételeket. Köszönjük!

Az ő visszajelzéseik alapján tudtuk a beállíthatóságot és a kényelmet értékelni.

4 csoportra bontottuk az értékelési kritériumokat.

Anyagminőség:

- varrások minősége

- táska anyagának vastagsága

- cipzárok minősége

- a táska tetején lévő fogantyú minősége, fogása

- táska aljának vastagsága, ami védi az esetleg a táskában lévő tabletet, laptopot vagy más törékeny dolgot

Táska

Méretek, kialakítás

- a táska önsúlya ne legyen több, mint 1 kg. Ne nehezítsük a gyermekünk dolgát.

- méretek: szélesség / magasság / mélység

- testreszabhatóság, beállíthatóság: a vállpántok/derékpánt/mellkaspánt állíthatósága, a vállpánt rögzítési helyének állíthatósága a nyaknál

- maximális terhelhetőség: sok táskán nincs rajta ez az adat, ezért ezt a táska anyagminőségéből és az anyagok pl. a fogantyú feszegetésével teszteltük

Méretek

Kényelem

- táska hátának párnázottsága, mennyire kényelmes a gerincnek

- a táska hátfalának keménysége, hogy ne nyomja a könyv a gyerek hátát

- bevonták-e szellőző anyaggal a táska hátulján azokat a részeket, ami a gyermek hátával érintkezik

- a vállpánt szélessége és szivacsozottsága nagyban befolyásolja a kényelmet

- a mellkaspánt és a derékpánt a súlyelosztást segíti

 

Funkciók, extrák

- a fiókok száma a rendszerezhetőséget segíti, ha legalább 3 rekeszre osztott a táska

- a hátnál lévő nagy rekeszbe mennek a széles-magas könyvek, a laptop

- a 2. rekeszbe a füzetek és kisebb könyvek kerülhetnek

- a 3. rekesz pedig elég sokat segíthet a gyermekünknek a rendszerezésben, itt kaphat helyet a kulcstartó, filctoll tartó, vonalzózseb, helye lehet a tolltartónak, pénztárcának, számológépnek

- hőszigetelt zseb, ami nem engedi felmelegedni a szendvicseket.

- kulacstartó

- fényvisszaverő csík: segíthet (persze, ha az autós odafigyel) abban, hogy sötétben a hazafelé tartó gyermekünket már messzebbről észrevegyék

Asztal


Teszteredmények

 

8. Auchan Young's Attitude.

Minőségi átlagpontszám: 6,8/10. Ár: 3.990 Ft.

Vékonyabb anyagú, és kisebb méretű táska. 3 rekeszes, de csak 2 kisebb zseb van összesen. A háttámla és a vállpánt kialakítása inkább kisebb súlyhoz lett tervezve. Egy extra van, egy kulacstartó zseb elől.

Auchan young's attitude


7. SPAR / Next Trade.

Minőségi átlagpontszám: 7,4/10. Ár: 3.499 Ft.

Kisebb méretű, de így is 3 rekeszes táska. A hát felőli rekeszben található egy kisebb (max 13") laptop vagy tablet tárolására alkalmas rekesz. Van vonalzó zseb, filctoll tartó, kulcstartó és egy kisebb számológépnek elég zseb a 2. rekeszben. A 3. rekesz már jóval kisebb, ráadásul hosszában cipzáros. Az anyagminőség jó, csak a táska alja nagyon vékony. Széles és párnázott vállpántja kényelmes, viszont a gyermek háta felőli rész vékony, így a táska tartalma nyomhatja a hátát.

Spar / Next trade

 

6. Auchan Wild Spirit.

Minőségi átlagpontszám: 7,7/10. Ár: 5.400 Ft.

Jó anyagminőségű táska. A méretei és rekeszeinek kialakítása is megfelelő. Található benne egy kihúzható fényvisszaverő csík, ami nagyon hasznos, de nem tudjuk, hogy a gyermek minden alkalommal ki fogja-e húzni, nem felejti-e el. Van tablet/laptoptartó, de más rendszerezéshez szükséges zseb nincs. A táska hátulja megfelelően párnázott, kényelmes.

Auchan Wild Spirit


5. TESCO Paso színes.

Minőségi átlagpontszám: 7,9/10. Ár: 6.990 Ft.

Az anyaga elég vékony. A varrás és a cipzár minősége elfogadható. A hátulja megfelelően párnázott. 3 rekeszes, az elsőben van hely tabletnek, laptopnak. Itt van egy kis zseb, amire felírhatóak a személyes adatok. A táska alja elégségesen párnázott. A 2. rekeszben van kulcstartó, és 2 kisebb zseb (az egyik cipzáros) és 2 nagyobb filctollnak hely. A 3. rekesz inkább csak egy kisebb zseb. Mindkét oldalon kulacstartó található.

Tesco Paso színes


4. AUCHAN Histoires de filles, LED-del.

Minőségi átlagpontszám: 8/10. Ár: 8.590 Ft.

Jó anyagminőségű táska. A méretei és rekeszeinek kialakítása is megfelelő. Található benne egy kihúzható fényvisszaverő csík, ami nagyon hasznos, de nem tudjuk, hogy a gyermek minden alkalommal ki fogja-e húzni, nem felejti-e el. Van tablet/laptoptartó, de más rendszerezéshez szükséges zseb nincs. A táska hátulja megfelelően párnázott, kényelmes. A beépített ledek egy csillag csóváját világítják meg egy 4x8 cm-es területen. Ez a láthatósági csík tényleg feltűnőbb sötétben, de a figyelmetlen autós ellen ez sem véd!

Auchan Histories de filles


3. Hervis Northfinder.

Minőségi átlagpontszám: 8,2/10. Ár: 8.999 Ft.

Kiváló anyagminőségű táska, kényelmes kialakítással. 2 rekeszes. Az elsőben van laptop és tablet rekesz, és elég hely a nagyobb könyveknek. A 2. rekeszben kulcstartó, filctoll tartó, vonalzótartó is van. A tolltartó és egy számológép is elfér. Mindkét oldalon van kulacstartó.

Hervis Northfinder


2. TESCO Paso piros.

Minőségi átlagpontszám: 8,3/10. Ár: 6.990 Ft.

Az anyagvastagság megfelelő minden részen. A cipzár és a varrás minősége kiváló. A táska fogantyúja vastag és széles. A háttal érintkező rész megfelelően párnázott és légáteresztő textillel borított. A vállpántok elég szélesek és párnázottak, tényleg kényelmes a viselete. Az első rekeszben elférnek a nagyobb könyvek és egy laptop is, ami az alsó vastag rétegnek köszönhetően nehezebben sérülhet meg. A 2. rekesz kevésbé "felszerelt", egy nagyobb és rajta 2 kisebb zseb van. A 3. rekesz mérete megfelelő, elfér benne a szendvics is. Mindkét oldalon van kulacstartó zseb.

Tesco Paso piros


1. LIDL TOPMOVE iskolatáska (4 színben).

Minőségi átlagpontszám: 8,6/10. Ár: 3.999 Ft.

Kezdjük egy extrával, ami csak ehhez a táskához van: ráhúzható, vízálló zsák az eső ellen.

A táska anyagminősége kiváló, az egyik legkönnyebb termék. Az anyagvastagság megfelelő. A táska hátulja kapott egy keményebb lapot, ami megakadályozza, hogy a gyermek hátát valami egy helyen nyomja. A táska alja megfelelően párnázott, így a laptop vagy más törékeny dolog kevésbé tud megsérülni. 4 rekeszes. Az első rekeszben van a laptoptartó zseb, és persze a nagyobb könyveknek a helye. A 2. rekeszben férnek el a füzetek, vékonyabb tankönyvek. A 3. rekeszben van kulcstartó, filctoll tartó, cipzáros zseb kisebb tabletnek, telefonnak vagy a vonalzóknak, valamint elég hely a tolltartónak és számológépnek. Elől-hátul fényvisszaverő csík található.

Lidl Topmove

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás, képek: maradokapenzemnel.blog.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja