SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hallókészülékes babákat készített a csoportjának egy óvónő

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-10-01
Bár a nagyobb játékgyártók kezdik felismerni, hogy fontos üzenet a beteg gyermekek elfogadása, hallókészülékkel felszerelt babákat eddig még nem igazán lehetett találni.
Hallókészülékes babákat készített a csoportjának egy óvónő

Genesis Politron egy siket és nagyothalló gyerekekkel foglalkozó óvodában dolgozik. Feltűnt neki, hogy egyetlen olyan játékbabájuk sincs, amelyben a kicsik önmagukat láthatnák, ezért úgy döntött, maga készít hallókészülékes darabokat. Műveit a Twitteren osztotta meg, és az ötlet azonnal hatalmas sikert aratott.

„Visszagondoltam azokra az időkre, amikor kiskoromban a saját babáimmal játszottam, és hogy azt szerettem legjobban, amelyikkel a leginkább tudtam azonosulni. Szeretném, hogy az én tanítványaimnak is hasonló élményben lehessen részük” – mondta el a CNN-nek, majd hozzátette: nem szeretné, ha ezek a gyerekek úgy éreznék, nem „normálisak”, nem tartoznak sehová.

Hozzátette azt is, hogy kétféle hallókészülékkel rendelkező gyerekek járnak a csoportjába, így ő is kétféle babát készített. Úgy tapasztalta, hogy mindegyik gyerek azt a játékot szereti, amelyiknek hozzá hasonló eszköze van.

Bár hallókészülékes babák eddig még nem voltak kaphatóak, Barbie már évekkel ezelőtt megjelent kerekesszékes és Down-szindrómás változatban is.

Kép: twitter

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja