SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vidám aluljárók, színes házfalak, hogy jókedvűen induljon a reggel

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-10-03
Dunakeszi lakosai a hétvégén közösségi munka keretében festették ki a vasúti aluljárót, az egyik budapesti önkormányzat pedig 100 millió forintot különített el a házfalak barátságosabbá tételére.
Vidám aluljárók, színes házfalak, hogy jókedvűen induljon a reggel


Közösségi élmény a lepusztult aluljáróban

Szeptemberben Vámos Robi alkotóművész hívására egész családok mentek ki a dunakeszi-gyártelepi vasútállomásra, hogy együtt dekorálják ki a szebb napokat látott aluljárót. A cél kimondottan egy közösségi élmény létrehozása volt, és az, hogy akik reggelente arra járnak, minden nap gyönyörködhessenek a saját alkotásukban.

Robi – aki egyébként a város gyermekorvosi rendelőit is hasonló stílusban dobta fel – helyenként előrajzolta a mintákat, amelyeket ki lehetett festeni, de arra biztatta a résztvevőket, hogy maguk is nyugodtan éljék ki a kreativitásukat.

Nemrég megújult a balatonfenyvesi vasútállomás aluljárója is:

 

Mesehősök a házfalon

Budapesten is egyre több helyen láthatunk hasonló kezdeményezést, még ha némileg más megvalósításban is. A VIII. kerületi Szigony utcában az egyik tízemeletes ház falát a Szaffi című rajzfilm hősei díszítik. Hamarosan több másik épület is hasonló módon szépülhet meg, mivel az önkormányzat 100 millió forintot különített el a Tűzfalfestési Pályázatra jelentkező lakóépületek számára.

Te találkoztál már hasonlóval?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja