SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

32 méter mély kútba zuhant egy ötéves kisfiú - napok óta próbálják kimenteni

Németh Noémi [cikkei] - 2022-02-04
Az eset Marokkóban történt: egy ország figyeli feszülten az eseményeket, és drukkolnak a kisfiúnak, aki a jelek szerint még életben van.
32 méter mély kútba zuhant egy ötéves kisfiú - napok óta próbálják kimenteni

Nagyon mély kútba zuhant kedden egy ötéves kisfiú Marokkóban - írja a BBC. A baleset akkor történt, amikor az apjával tisztították a kutat.

Egy kamerát már leeresztettek hozzá, így megtudták, hogy a kisfiú eszméleténél van, és látszólag csak kisebb fejsérülést szenvedett. Emellett vizet, élelmiszert és oxigénmaszkot is leengedtek neki.

A mentést azonban nehezíti, hogy a kút nagyon szűk - az első mentőakció nem volt sikeres, ezért más megoldásokkal kísérleteznek. Nagyon óvatosan kell dolgozniuk, nehogy beomoljon a kút: jelenleg 5 buldózer segítségével mélyítik a területet, hogy oldalról férjenek hozzá a kicsihez.
 


Több tucat rendőr, katona, polgárőr és önkéntes dolgozik a mentésen, ám az plusz nyomásként nehezedik rájuk, hogy már milliók követik az eseményeket az interneten és a helyszínen is. A kút mellett tartózkodik egy orvosi csapat is, akik már nagyon várják, hogy elláthassák a gyermeket a kiszabadítás után.

2019-ben történt hasonló eset Andalúziában: egy kétéves kisfiú zuhant egy több mint 100 méter mély kútba. Akkor az egész világ figyelte lélegzetvisszafojtva a napokon át tartó mentési kísérleteket, de a gyermek sajnos életét vesztette.

Indexkép: Medi1TV Afrique / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja